Betrokken

Betrokken

donderdag 9 mei 2013

Gouda toont veerkracht


Woensdagavond 8 mei was er rond 20.50 een schietincident in Gouda Oost. In het wijkcentrum "Het Wiel" (bij de Vredeskerk) werd iemand in de borststreek geschoten, waarna de dader (uit Rotterdam) achterna werd gezeten door een groep mensen en door hen is overmeesterd, waarbij de dader gewond is geraakt. Het schietincident trok veel aandacht in de wijk.

Volgens het persbericht van de politie "waren er zo’n zeventig toeschouwers op de been. Zij werden zoveel als mogelijk door oudere bewoners uit de wijk op afstand gehouden, waardoor het werk van de politie ongehinderd kon plaatsvinden. De politie zette direct na de melding op de Dunantsingel en in de directe omtrek van het Wiel een plaats delict af voor het verdere onderzoek. Op de locatie Dunantsingel werd een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen."

Imago  

Diverse Gouwenaars zijn flink geschrokken door dit voorval en vrezen voor een nieuwe media hype over Gouda. De laatste tijd was het juist betrekkelijk rustig in Gouda (Oost) en nu toch niet weer.....

De berichten in de landelijke media bleven echter over het algemeen zakelijk en ook in Gouda wordt - voor zover ik kan waarnemen - tot op heden gelukkig beheerst gereageerd.

Het is belangrijk om dit vast te houden en met elkaar uit te stralen dat in Gouda de veiligheid steeds meer verbetert. Daarbij moeten we tevens nuchter vaststellen dat je dit soort voorvallen niet kunt voorkomen.


Goudse Keramiekdagen 


Op Hemelvaartsdag werd hier en daar natuurlijk doorgepraat over het voorval, maar op de Goudse Keramiekdagen werd er vooral genoten van al het fraaie keramiek in de kramen en het mooie weer.

Het was heel erg druk en gezellig en dat beeld van Gouda moeten we naar buiten toe blijven bevestigen door regelmatig goede activiteiten te (blijven) organiseren en zo Gouda voortdurend als een aantrekkelijke stad op de kaart zetten.
Wat dat betreft ben ik trots op degenen die zich al jaren inzetten om Gouda positief op de kaart te zetten!


Goudse Top60 aanpak 

De schietpartij is heel vervelend, zeker voor degenen die erbij betrokken waren, maar laten we dit niet gaan "opblazen". Het is te hopen dat als we volgende week op de raadsbijeenkomst gaan spreken over de  "Goudse Top60 aanpak"  we in de gemeenteraad met elkaar vooral de focus leggen op de best mogelijke aanpak van de harde kern.
Laat het geen platform worden om  allerlei stoere uitspraken te gaan doen die (het imago van) Gouda niet ten goede komt.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Zullen we dan maar net doen of er niets gebeurd is Theo!

Anoniem zei

Prima reactie van 'anoniem'. Het is namelijk typisch des Theo Krins'om situaties te negeren die even niet zo goed uitkomen.

Met enige realiteitszin ga je niet het positieve van repressief beleid (de TOP60-propaganda) benadrukken terwijl in Oosterwei weer eens rottigheid de kop op steekt.

Theo lijkt steeds meer op iemand die, terwijl zijn huis tot de grond afbrandt, zich positief uitlaat met: "Gelukkig hebben we de foto's nog" of "De brandweer heeft een nieuw revolutionair blussysteem met nat water"

Dream on Theo en blijf vooral het straatje van Gouda en haar politie schoonvegen...steek maar lekker je koppie in het zand.

Arjan Versteeg zei

Het incident in Oost had nooit mogen gebeuren. Dit heeft impact op de bewoners van de wijk en zijn weerslag op heel Gouda. Dat bewoners uit de wijk zelf de vuurwapengevaarlijke dader wisten te overmeesteren is een pluim meer dan waard. Nog niet zo lang geleden moest in de binnenstad een winkelier worden ontzet door een Australiër terwijl de omstanders de andere kant op keken. Dat de veiligheid in de wijk de afgelopen jaren alleen maar is verbeterd kan niemand ontkennen.

Theo steekt niet zijn hoofd in het zand en veegt niet het straatje van politie en gemeente schoon. Er is wel degelijk iets ernstigs in de wijk gebeurd en er moet nog veel gebeuren om het echt veilig te krijgen in de wijk. Het is te hopen dat dit een incident blijkt en dat het niet onrustig wordt of blijft.

Anoniem zei

Iemand uit Rotterdam die schiet op iemand uit GOuda.
Dat is vast erasmusnijd Theo.
Ben van Bommel

Anoniem zei

Woensdagavond, hier in Oost, was veel volk op de been: geen 70 mensen, ik schat wel 3 keer zoveel.

En ik moet je corrigeren, het was niet bij de Vredeskerk, maar bij de Ontmoetingskerk!

Dat het weer over het nieuws ging maakt niets uit, wel goed vind ik.

De Goudse overheid is de regie al jaren kwijt, de burgemeester is een kopie van de vorige.
Helaas, maar in Oost wordt het steeds gekker.

Het Wiel had overigens al lang afgebroken moeten zijn, dit was een afspraak met de Ontmoetingskerk
i.v.m. de uitbreiding daar.

Maar alles gaat op zijn Gouds, dus geitenwollensokken. PvdA.

Annemieke2801 zei

Dit schietincident had overal plaats kunnen vinden want het was een familiekwestie die ook in Rotterdam had kunnen gebeuren omdat de dader daar vandaan kwam. Helaas is het in Gouda gebeurd. Dat het niet geescaleerd is, is alleen maar positief te noemen. Theo steekt niet zijn hoofd in het zand en dat moeten we allemaal niet doen. We moeten met elkaar zorgen dat Gouda een veilige en fijne plek blijft om te wonen en om te bezoeken.

Anoniem zei

Arjan Versteeg, zeker ook een CU -apostel als hij stelt dat de veiligheid in de wijk enkel is verbeterd.

Raar moment om dat te beweren (terwijl ze lekaar overhoop schieten in diezelfde wijk)

Arjan Versteeg zei

Anoniem, ik ben zeker geen CU apostel! Als u zich even verdiept in de feiten zult u zien dat het wel degelijk beter gaat met de veiligheid in de wijk.

Tot slot zou het u sieren als u gewoon met naam en toenaam een reactie zou plaatsen.