Betrokken

Betrokken

woensdag 20 februari 2013

Jodan Boys bekent kleur


CVV Jodan Boys is bij voetbalminnende mensen in Gouda (en daarbuiten) een bekende club en de stad is trots op het feit dat ze op dit moment acteren op het hoogste amateurniveau, de TOPklasse.
Jodan Boys heeft veel aandacht voor sportief en respectvol gedrag, het is zelfs een prioriteit voor de vereniging.  Naar hun eigen zeggen is dat geen ‘etalage politiek’, maar praktisch beleid, zichtbaar en tastbaar, gericht op alle circa 1.200 leden.

De club wil iedereen betrekken bij dit belangrijke thema en heeft daarvoor een plan van aanpak opgesteld, dat concreet zichtbaar wordt door: The Jodan Boys Rules.

The Jodan Boys Rules omvat vijf heldere (spel)regels rond de thema’s: sportief gedrag, respect, spullen opruimen, teamgevoel, elkaar helpen en aanspreken.
The Jodan Boys Rules kom je vanaf nu overal tegen: in de kantine en kleedkamers, op vlaggen, aanvoerdersbanden, posters en meer.
The Jodan Boys Rules, zijn voor de spelers vastgesteld in een ‘contract’.

Afgelopen zaterdag na de wedstrijd van Jodan Boys 1 tegen Hardenberg (uitslag 1-0), hebben de speler van dit team en de speelsters van Jodan Boys Dames 1 het contract ondertekend. Later zullen ook de andere spelers volgen.
Namens de raads was ik met nog enkele raadsleden bij de wedstrijd en het ondertekenen aanwezig en ook burgemeester Milo Schoenmaker en enkele wethouders waren hier speciaal voor naar Jodan Boys gekomen.
Jodan Boys heeft met dit initiatief een helder statement afgegeven hoe binnen de sport met elkaar moet worden omgegaan en het zou mooi zijn als meerdere clubs gaan volgen.
Zelfs in de politiek is het wellicht het overwegen waard om bepaalde gedragsregels te gaan hanteren, dat voorkomt wellicht de nodige escalaties….


1 opmerking:

Marina zei

Mooi hoor, Theo! TEAM betekent: together everyone achieves more. Die kreet konden we altijd goed gebruiken bij onze cursussen in Oost Europa en Sierra Leone.
Maar zeker in de sportwereld wel zo belangrijk!