Betrokken

Betrokken

vrijdag 14 december 2012

Stamppot burgemeester in Gouda

Foto's: Marianka Peters / http://www.mariankapeters.nl
Op 13 december 2012 was er een bijzondere raadsvergadering, aangezien we op deze avond een nieuwe burgemeester hebben gekregen: Milo Schoenmaker.

Al eerder heb ik hem op mijn blog geïntroduceerd, maar vanavond mochten we hem voor het eerst live meemaken. Het is een energiek iemand die voor onze mooie stad wil gaan.
In zijn eerste speech als burgemeester van Gouda gaf hij aan van Kaarsjesavond te hebben genoten en de stad vooral op de fiets te willen gaan leren kennen.
Een VVD-burgemeester die de fiets promoot, dat is natuurlijk gelijk een punt extra  :-)

De burgemeester wil zich inzetten voor goede communicatie, openbare orde en veiligheid, financiën en de regionale samenwerking. Een pittige klus, waar hij zich de komende jaren helemaal in kan uitleven.
En of hij nu de schaap met vijf poten of de duizendpoot zal zijn moet blijken, maar hij hoeft zich in ieder geval geen dag te vervelen.

Maar hij wil ook graag de inwoners op een ludieke manier beter leren kennen: omdat hij voorlopig nog in Bussum woont, zoekt hij voor de avonden nog adressen waar hij kan eten, bij voorkeur stamppot.

Er werden op deze avond diverse toespraken gehouden en diverse malen werd aangegeven dat van de nieuwe burgemeester vooral inzet wordt verwacht op het gebied van regionale samenwerking.
Gelet op de ontwikkelingen vanuit Den Haag is dat logisch en het zou mooi zijn als mede door de inzet van onze nieuwe burgemeester de ontwikkeling van het Groene Hart een sterke impuls krijgt.

Commissaris van de Koningin Jan Franssen feliciteert de nieuwe burgemeester
De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Hilde Niezen, hield - zoals vaak - een mooie toespraak met leuke anekdotes. Zo vertelde ze dat de kandidaten werden geconfronteerd met een informeel moment met de leden van de vertrouwenscommissie en dat dan ook lastig eetbaar gebak werd gepresenteerd. Er werd dan gelet op de wijze waarop de kandidaat zich bewoog tussen de mensen en... hoe het gebakje werd opgegeten. Milo Schoenmaker had een lastig hazelnootgebakje, maar maakte daar korte metten mee.

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum somde een aantal karakter eigenschappen van Milo op, waardoor wij een interessant beeld van hem kregen:
Hij is een duizendpoot, bouwt bruggen, hij is niet breekbaar maar je kunt hem wel raken, voorzichtig bestuurder, groot voorstander van samenwerking in de regio maar wel stap voor stap.
Hij gaf Milo Schoenmaker een opdracht voor Gouda mee: maak de stad groot, gelukkig en geliefd!

Gert-Jan Kats, burgemeester van Zuidplas, heette de burgemeester hartelijk welkom in de kring, Klara Smeets, Stadsdichter van Gouda, had een prachtig gedicht gemaakt met de titel "Labyrint" en de plaatsvervangend raadsvoorzitter Jan Vermeij overhandigde hem een Goudse pijp.

Alle warme woorden die zijn geuit op deze avond moeten voor Milo en zijn gezin als een warm bad zijn geweest. Aan hem nu de uitdaging om zijn ambities waar te maken en een burgemeester te zijn waar de stad trots op is.
Ik wens hem veel wijsheid en succes toe en zie uit naar een goede samenwerking.

Loco-burgemeester Marion Suijker hangt de ambtsketen om

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Jan Vermeij overhangt de voorzittershamer

Een toost op de nieuwe burgemeester

5 opmerkingen:

Fred IJspeerd zei

Stamppot maak ik niet, maar de burgemeester is bij mij welkom om een nacht over te blijven. Uiteraard nemen we voor het slapengaan uiteraard een borrel en bespreken wij aangelegenheden de Goudse samenleving betreffende.

Als meer Goudse burgers die door de hele stad wonen mijn initiatief voor één nacht overnemen, krijgt onze burgervader een goed beeld van wat er in Gouda leeft.

Anoniem zei

Dacht eerst dat jullie burgemeester ook nog een restaurant wilde beginnen :-)

Anoniem zei

Wat een uitstekende introductie!
Hij is welkom!
Ben van Bomel

Anoniem zei

Mooi verslag van een mooie bijeenkomst!

Anoniem zei

Wel een beetje armoedig, een burgemeester, die adressen zoekt om stamppot te eten!
Zijn we al zover beland in Gouda dat er een burgemeester komt die geen geld heeft
om gewoon ergens een maaltijd te nuttigen?
Een dat voor een VVD' er, nu begin ik Rutte
eindelijk een beetje te snappen!