Betrokken

Betrokken

vrijdag 7 december 2012

Hond bijt man
De afgelopen maanden hebben Gerard Schotanus en ik diverse malen aandacht gevraagd voor de situatie rond de P.C. Hooftstraat in Gouda.

We hebben daarbij aandacht gevraagd voor de veiligheid, groen onderhoud en de parkeerproblematiek.

Door de initiatieven van de bewoners, de blogs en de media aandacht is er vervolgens het e.e.a. verbeterd, maar de bewoners gaan nu nog een stapje verder: ze willen zelf een bijdrage gaan leveren aan de veiligheid door het opzetten van een “hondenbrigade”.

Het idee is afkomstig van Theo van Schaik, die deze brigade voorlopig de naam “Hondenbrigade P.C. Hooft” meegeeft.

Het is toe te juichen dat bewoners zelf het initiatief nemen t.a.v. de veiligheid. Dat kan door ervoor te zorgen dat er voldoende aan inbraak preventie wordt gedaan, maar ook door je als bewoners te organiseren om zo de ogen en oren van de buurt te vormen.

Ze doen het gelukkig in samenspraak met de politie, zodat ze wat spelregels kunnen afspreken.

In de praktijk werkt dit plan heel eenvoudig: de hondenbezitters kunnen tijdens het uitlaten van
hun hond gelijk de buurt wat in de gaten houden en mogelijke overlast signaleren en doorgeven.
De politie heeft al toegezegd adequaat te zullen reageren op meldingen.

Dit initiatief is een mooi voorbeeld hoe een buurt zelf een actieve bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in de eigen woonomgeving.

Het zou mooi zijn als binnen afzienbare termijn de parkeerproblematiek en de overlast tot het verleden behoort. Aan de bewoners zal het niet liggen, want die knokken hard voor hun buurt en dat verdient een groot compliment!


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel een goed initiatief, maar met de politie? De Goudse politie zijn een stel ambtenaren
en niet alert in reageren.

Voorbeeldje: Ik belde heb eens midden in de nacht, toen ik een auto inbraak zag gebeuren.
Door alle vragen die gesteld werden, mevrouw de agent moest natuurlijk haar formulieren invullen
had de rover zijn taak volbracht en verdween.
Ik zei tegen de agente hou je mond stuur een wagen, maar neen haar formulieren, ik gooide de haak er op en dacht bekijk het verder maar, even daarna gaat mijn telefoon weer en mevrouw de agente, dit terwijl ik een geheim nummer heb!
Ik was getuige vertelde ze! Toen heb ik haar gezegd
waag het niet mij nog een keer te bellen want je gaat voor gaas!

Dus een leuk initiatief daar in die buurt maar zal weinig zoden aan de dijk zetten.

Anoniem zei

De politie heeft enthousiast gereageerd en beloofd actie te ondernemen op de observaties. Imago-antwoord ? We zullen het zien. De politie heeft nu de kans om samen met burgers de veiligheid in de wijken aan te pakken.

Gelet op hun slogan 'waakzaam en dienstbaar' en de regelmatige geopenbaarde wens om het samen met de burger te doen, kunnen ze het niet maken deze kans te laten liggen.

Laten we het project ondersteunen met zijn allen. Als de politie niet adequaat blijkt te reageren is het vroeg genoeg om kritiek te leveren.

Goeie blog!!

(Ik ben vóóóór !!!!)

Anoniem zei

Ach Theo toch, ook ik (binnenstad bewoner)heb de politie wel eens in de nacht via 112 moeten bellen.
Mijn man is de daders achterna gelopen waar zijn heen gingen, en toen na 20 minuten de oom agenten kwamen, zeiden zij dood leuk , ja wij kunnen niets doen, wij moeten het zelf constateren en gezien hebben.
Goede nacht meneer, mevrouw en wat goed dat u de daders bent nagelopen, in het vervolg kunt u dat beter niet meer doen.
Te Gevaarlijk.
Ik wens Theo van Schaik veel succes met de hondenbrigade, kijk uit en wees voorzichtig voor je het weet wordt je getrapt, als je de daders betrapt.

Anoniem zei

De politie heeft inmiddels (vanaf begin nov 2012) de waarnemingen in haar geautomatiseerde bestand gezet en heeft adequaat gereageerd op een vechtpartij tussen Marokkanen op de hoek van de PCH en de Bosweg zondag 13 jan en vervolgens die gasten achtervolgd en aangesproken.

Politie heeft ook al aangeboden een avond te organiseren waarop de hondenbezitters leren zo veilig mogelijk te observeren.

Begin is er dus, het gaat er om dat de goedwillenden nu eens krachtig samenspannen tegen de kleine minderheid kwaadwillenden.

Theo van Schaik