Betrokken

Betrokken

zaterdag 1 december 2012

Een zwart gat....


Gouda heeft sinds vandaag, 1 december 2012, een gedenkteken voor slachtoffers van zinloos geweld. Dit gedenkteken staat op het Bolwerk, nabij de plek waar 11 jaar geleden de moord op Mariëlla de Geus plaatsvond.
De onthulling werd door het gezin zelf verricht en het is hun wens dat het een plek van bezinning zal zijn.

Mariëlla de Geus

De moord op Mariëlla de Geus heeft grote indruk gemaakt op de Goudse bevolking. Daarom is bij de nieuwbouwplannen voor het Bolwerk rekening gehouden met het ontwerp van een herdenkingsplek.
De ouders van Mariëlla hebben er voor gekozen om het een gedenkteken voor álle slachtoffers van zinloos geweld te laten zijn.

Met dit gedenkteken heeft Gouda nu een officiële plek waar iedereen stil kan staan bij de zinloosheid van geweld en de slachtoffers hiervan.


Ouders van Mariëlla: "We missen Mariëlla ieder dag meer."
Voormalig stadsdichteres Frouwkje Zwanenburg:
"Een brandende kaars in het dansende hart van de nacht"Toespraak door loco-burgemeester Marco Kastelein

2 opmerkingen:

Fred IJspeerd zei

Theo,

Goed dat je hier aandacht aan besteed. De televisie en kranten staan vol met menselijk leed door geweld ver weg in de wereld, terwijl ik soms vergeet dat menselijk leed zoals bij de ouders van Mariëlle ook heel dichtbij kan zijn.

En nu maar hopen dat er geen gewelddadige figuren zijn die dit monument bekladden of vernielen.

Herbert Mast zei

Ik wist niet dat dit mooie gedenkteken in Gouda bestond, maar zo'n teken staat ook in Hoorn. Het is een grote steen waarop vele vlinders zijn geplaatst met de namen van de omgekomen slachtoffers. Ik zag op de foto Mariella's broer Patrick en is het toeval dat deze Patrick nu gaat trouwen met Amanda, die ook haar zus met een afschuwelijke moord, ver weg in de wereld (in Honduras) heeft verloren? Soms heeft een donkere wolk een gouden randje en dan breekt de zon door. Mooie gedachte!