Betrokken

Betrokken

dinsdag 19 juni 2012

Een gewone vrouw om trots op te zijn!

Mia met kleindochter
Op 18 juni heeft de bekende binnenstad ondernemer Mia Schaap uit handen van burgemeester Wim Cornelis een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij heeft deze decoratie gekregen voor haar bijzondere verdiensten voor Gouda. De uitreiking vond op het Stadhuis op de Markt plaats, op een wat ludieke plek: buiten op het schavot.

Mia is al jarenlang een grote aanjager in het verzinnen van en het samen met anderen laten uitvoeren van allerlei initiatieven die de stad steeds weer positief op de kaart zetten.


Zo is zij één van de initiatiefneemsters geweest van de Goudse Glazen uitgelicht. Gedurende een aantal jaren zijn in de decembermaand de glazen van de Sint Janskerk van binnenuit verlicht. Mia Schaap is lid van Stichting het Goud(s) idee. Daarnaast is zij bestuurslid van de samenwerkende ondernemersvereniging en lid van het Doe-platform. Dit laatste is een groep die namens de samenwerkende ondernemersvereniging activiteiten organiseert om de Goudse binnenstad leuk en levendig te houden.

Mia was totaal verrast door deze gebeurtenis, al hoopte ze al jaren op een lintje :-)
Diverse familieleden, vrienden en ondernemers waren naar het stadhuis gekomen om met haar dit heuglijke feit te vieren. Zelf mocht ik vanuit de politiek er ook getuige van zijn.

Mia, nogmaals gefeliciteerd met deze koninklijke onderscheiding en je trof me met je uitspraak:
"Ongelooflijk dat er mensen zijn die niet van deze stad houden."
Je hebt gelijk, want Gouda is een geweldige stad!

Hieronder een fotorapportage:  


Het stadhuis is prachtig versierd

 
De rode loper is uitgerold  

De totaal verraste Mia wordt opgevangen door familieleden
Luid applaus als Mia over de rode loper loopt
Bijzonder moment
Dikke knuffel
Toepasselijk gebak
Dit cadeau heeft Mia gekregen van familie, vrienden en bekenden

  

2 opmerkingen:

Isabella Dijkgraaf-Vaalburg zei

Geweldig voor Mia, helemaal verdiend! Zoveel power, enthousiasme en liefde voor Gouda. En alles recht uit het hart. Mia gaat voor samenwerking en mooi te zien in het prachtige cadeau van haar dierbaren.

En Theo: bedankt dat je dit weer deelt via zo'n complete column! Geeft energie.

Groeten Isabella Dijkgraaf-Vaalburg

Martine zei

Helemaal terecht!! Mia is een topper voor en in Gouda, weinig is haar te gek of te veel. Altijd heeft ze weer nieuwe, frisse ideeen en weet ze verschillende partijen samen te brengen. Inderdaad een schitterend cadeau.