Betrokken

Betrokken

dinsdag 4 oktober 2011

Gouda in de top 5!Begin augustus werd bekend dat Detailhandel Nederland de binnenstad van Gouda heeft genomineerd als kandidaat voor de´Beste Binnenstad 2011` in de categorie steden tot circa 70.000 inwoners. Gouda moet het opnemen tegen Goes en Hoogeveen. Op 6 oktober wordt de prijs uitgereikt in Madurodam in Den Haag.
Het worden dus nog twee spannende dagen.

Na een aanvankelijk wat aarzelende reactie over deze nominatie, kwam er toch langzamerhand een toenemend enthousiasme in Gouda. Trots creëerde zelfs een fraaie website die alle actualiteiten rond de nominatie stipt bijhoudt, maar ook de winkeliers in de binnenstad en de gemeente Gouda hebben zich ingespannen om de nominatie zoveel mogelijk bekendheid te geven. Het bestuur van Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) heeft zelfs een fraaie brochure samengesteld om de nominatie toe te lichten.Echter, we hebben al enige tijd een kleine prijs voor onze binnenstad binnen. In mei 2011 heeft de ANWB een terrassentest gepubliceerd en daaruit bleek dat het terras van La Piazza op Markt op plek 4 staat van de landelijke test. La Piazza scoorde op alle onderdelen goed: Uitzicht, bediening, consumpties, hygiëne en prijs. De eindscore is een 8.2. Een fraai resultaat!

Dit resultaat en het feit dat de ’s Lands oudste Tabakszaak Van Vreumingen, ook aan de Markt, is benoemd tot Hofleverancier en morgen dit heuglijke feit gaat vieren, onderstrepen dat Gouda echt de Beste Binnenstad van Nederland is.
Nu maar hopen dat de jury daar net zo over denkt.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Theo,

Een tevreden roker is geen onrust stoker, wat mij betreft voor Loek Van Vreumingen een nominatie nr. 1.!! Voor het overige ??
Voordeel van de twijfel

Klaas