Betrokken

Betrokken

vrijdag 1 april 2011

Wethouder grijpt in bij hondenpoep


Naar aanleiding van het bericht dat er tijdelijk een hondenpoepzuiger in Gouda actief was, heb ik maar eens geïnformeerd hoeveel mensen er in 2010 op de bon zijn geslingerd omdat ze de uitwerpselen niet opruimden of geen opruimmiddel bij zich hadden.

Het bleef stil, want er was blijkbaar niemand bekeurd….

Voor mij was daarmee de maat echt vol. Al jaren staat dit onderwerp bij de top 3 van ergernissen van burgers en we doen er niets aan.
Ik heb toen contact opgenomen met een landelijk organisatie die op 18 mei officieel in Driebergen van start gaat: Nationale Bond Tegen Hondenstront voor een kakvrij NL (Twitter @DNBTH). Vanaf 18 mei word ik daar bestuurslid met als speciale taak de lokale politici te bewegen zich actief in te zetten voor het aanpakken van hondenpoep.

Motto daarbij is: “Drol in de zak, dan stapt een ander niet in de kak”

Daarnaast heb ik de wethouder aangegeven een lokale actie met DNBTH in Gouda te gaan opzetten als er weer niets ondernomen wordt en uiteindelijk heeft ze vorige week contact opgenomen met politiek Den-Haag en het voor elkaar gekregen dat een aantal Animal Cops in de maanden april en mei actief worden ingezet.
Op dit moment hebben ze namelijk dermate weinig te doen, dat een alternatieve taak voor een tijdelijke periode geen probleem is.

Ze zullen intensief gaan surveilleren en zonder waarschuwing direct bekeuren.
Dit stinkende probleem moet nu eindelijk eens voorgoed worden opgelost!

Laten we hopen dat deze aanpak helpt en dat we ons daarna weer helemaal kunnen gaan concentreren op de bezuinigingen, nieuwbouwplannen en de veiligheid van onze stad.

5 opmerkingen:

Ben van Bommel zei

Voor de aanpak heb ik twee tips gestoeld op de acties die in Korte Akkeren destijds zijn gevoerd.
In een buurt weten hondenbezitters precies, wie zich niet stoort aan de opruimplicht en wanneer de desbetreffende hond wordt uitgelaten.
Om redenen van effectiviteit en continuiteit is verstandig de handhaving van de opruimplicht per buurt aan te pakken.
Ben van Bommel

Anoniem zei

1 april!

Anoniem zei

Inderdaad, als de overheid het niet meer weet en de totale regie kwijt is o.a.wat de criminaliteit betreft, gaat men zich concentreren op de hondenstront.
Die drollen lopen niet weg, criminelen wel.
Waarom zou je moeilijk doen als er ook makkelijke dingen zijn?
Misschien komt er ook nog een club voor de ganzenstront en de eendenpoep, want de plantsoenen liggen daar ook mee vol, waar je al geen club voor op kan richten, hahaha

Gert Mallegrom zei

Jammer dat het een 1 aprilgrap is...

Verena op ten Noort zei

Dat het geen 1 april grap is zal blijken uit de acties van de "Animal Cops" en de Performance Art op 18 mei in Driebergen.

Volg @DNBTH op Twitter om er meer vanaf te gaan weten en van je te laten horen!

Dank overigens voor de tip, Ben van Bommel. Er zouden meer mensen op een positieve manier mee kunnen denken.