Betrokken

Betrokken

maandag 22 september 2008

Hetze tegen Gouda? Presentatrice Raja Felgata bestolen in Gouda

Lijkt het eindelijk wat rustiger te worden rond de berichtgeving over Gouda. Begint nu de Telegraaf en ook Elsevier (door kritiekloos overnemen van berichten) weer olie op het vuur te gooien. Dit begint op een regelrechte hetze te lijken. Schande!

Alles wordt weer op één hoop gegooid, agent in burger (wie kan dat nu weten..) wordt beroofd... enz. U kunt het hierna zelf allemaal lezen.

Uiteraard keur ik alle genoemde voorvallen af en zijn die gedragingen op geen enkele wijze goed te keuren. Maar (helaas) gebeuren dergelijke zaken in heel veel steden, maar worden ze over Gouda enorm uitvergroot. Er wordt een beeld neergezet of het in Gouda een soort wild west is en de overheid niet in staat is om er een veilige, leefbare stad van te maken. De waarheid is echter heel anders. Als de pers ervoor kiest om Gouda op deze af te schilderen wordt het overigens wel een heel lastige klus om mensen van die veiligheid te overtuigen.

Wordt het wellicht tijd voor een charme offensief vanuit de burgers? Reageer eens op deze bijdrage. Misschien komen er goede ideeën bovendrijven.

Elsevier vermeldt de volgende bijdrage:
Steekpartij, doodsbedreiging en beroving in 'rustig' Gouda
Hoewel volgens minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) en burgemeester Wim Cornelis (PvdA) de rust is teruggekeerd in Gouda, was het dit weekend weer raak: een agent in opleiding is gestoken met een mes, een tv-presentatrice is beroofd en Geert Wilders is, via een graffiti, bedreigd met de dood.

Een 19-jarige agent in opleiding uit Gouda is, buiten diensttijd en in burger, gestoken met een mes. De steekpartij had plaats in de wijk Achterwillens, vlak bij de incidentrijke wijk Oosterwei.
Verdachte alweer vrijDe man raakte bij de steekpartij op vrijdagavond licht gewond en is intussen weer thuis. De politie heeft zondagavond een verdachte aangehouden
. In overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte alweer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog, aldus de politie. Het incident had plaats in de Goudse buurt Achterwillens en niet in Oosterwei, benadrukt de politiewoordvoerder.

Volgens De Telegraaf is Goedemorgen Nederland-presentatrice Raja Felgata bestolen in Oosterwei nadat ze 'met eigen ogen wilde zien hoe het er aan toe gaat in de wijk'.
Raja Felgata was onder meer het eerste Marokkaanse gezicht van de Amsterdamse zender AT5 en presenteerde programma's voor de Nederlandse Moslim Omroep.Doodsbedreiging WildersOok hebben onbekenden in de buurt Korte Akkeren een graffiti gespoten, waarin ze PVV-leider Geert Wilders
met de dood bedreigen. 'Geert Wilders gaat dood,' staat geschreven. Links is kleiner toegevoegd: 1 december. De politie weet niet of de bedreiging te maken heeft met de uitlating die Wilders onlangs deed. Als reactie op de overval van een buschauffeur in Gouda stelde Wilders voor het leger te sturen naar de wijk Oosterwei.

Deze wijk, die pal naast Achterwillens ligt, was vorige week vaak in het nieuws nadat buschauffeurs van Connexxion er niet meer wilden rijden. Zij worden bedreigd en beroofd door een groep Marokkaanse jongeren.Ook werd er een cameraploeg belaagd, net als journalisten van De Telegraaf.
Media werenNaar aanleiding hiervan probeerde de gemeente media te
weren uit de wijk. Ook werden bewoners van tevoren ingelicht, als er toch cameraploegen de wijk introkken.
Politie en gemeente blijven benadrukken dat het om kleine incidenten gaat. Ook nu: ‘Heel vervelend natuurlijk, maar een steekpartij is een te groot woord,’ aldus de politie over het neersteken van de agent in opleiding.
Burgemeester
Wim Cornelis (PvdA) zei voor het weekend al dat de rust was teruggekeerd in Gouda. Ook minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) zei: ‘Het is weer rustig in Gouda.’

Geen opmerkingen: