zaterdag 7 september 2013

Blaffen helpt!
Vorige week is de opgeknapte parkeerplaats Klein Amerika door wethouder Ruwhof geopend, maar bij de camperplaatsen blijkt nog wel het een en ander mis is te zijn en daarom kwamen Gerard Schotanus en ik namens de ChristenUnie in actie.
Inmiddels zijn er verrassende ontwikkelingen gaande....!

Goudse waakhond

De Goudse Post kan onze actie wel waarderen en noemt de ChristenUnie "de Goudse waakhond". 
Citaat uit de Goudse Post

Troep 

Concreet gaven we aan dat er regelmatig troep rondom de (uitpuilende) afvalbak ligt en de (locatie van de) put waar de campers kunnen lozen is ook niet goed aangelegd. Daarnaast is via de bewegwijzering deze plek niet eenvoudig te vinden. 
Via de Goudse Post las ik een reactie van de projectleider die opmerkt dat alle opties goed waren overwogen en dat daar nu niets meer aan veranderd wordt....!

Maar goed, bij de opening van het opgeknapte parkeerterrein vorige week heeft wethouder Ruwhof naar eigen zeggen aangegeven dat de camperplaats nog niet gereed is en dat er nog zaken worden aangepakt. In het bijbehorend persbericht wordt gesproken over een aantal "kleine aanpassingen". Naar wij hadden begrepen zou het daarbij gaan om stroom- en watervoorziening.


Belangrijke actiepunten


Aangepaste inrichting camperplaatsen Klein Amerika

Op 5 september (!), kort na het bekend worden van onze actie, verscheen er op de site van de gemeente opeens een specifiek bericht dat de camperplaatsen op Klein Amerika eind september klaar zijn en dat deze voorziening dan samen met de campervereniging wordt geopend.

Tevens worden er een aantal actiepunten genoemd, die wel bijzonder goed overeenkomen met de aandachtspunten die de ChristenUnie heeft genoemd:

De volgende zaken moeten eind september zijn gerealiseerd:
1. Specifieke parkeervak belijning voor campers
2. Aanbrengen informatieborden
3. Aansluiten stroom en drinkwater
4. Extra vuilcontainers
5. Aanpassingen lozingspunten van vuil water (op straat) en cassette toilet (stortbak)
6. In november worden er bomen en groen aangebracht

Als alles is uitgevoerd is de inrichting straks naar we hopen tot ieders tevredenheid. Daarbij laten we maar in het midden in hoeverre onze actie - die behoorlijk wat publiciteit heeft gekregen - daaraan heeft bijgedragen, maar ik vind het verloop van de gebeurtenissen op z'n minst opvallend.... :-)

We blijven de ontwikkelingen volgen en mochten er in uw ogen nog steeds bepaalde zaken niet goed gaan, dan horen we dat graag!

4 opmerkingen:

J. te G. zei

Let op hondenpoep!. Echter als blaffen niet helpt, is het bijten. Eerst zachtjes bijten maar aangeven dat je door hapt, tenzij..
Politiek is vooral mensenwerk, maar juist ook laten zien waar je staat.Bij onheil.. niet vergeten te bijten ,aan te kondigen dat je gaat bijten.Blaffende honden.... niet?
J te G.

G. te G. zei

Leuke blog!

Gert zei

Hoi Theo,

Rondom parkeren heb ik nog een opmerking. Er zijn van die matrixborden in de stad waarop staat hoeveel plekken er vrij zijn in een parkeergarage. Maar sommige doen het niet (bij de spoortunnel) of knipperen heel vervelend (bij Klein Amerika). Daar moet toch wel wat aan te doen zijn?

Anoniem zei

Als het om het aanzien van Gouda als toeristenstad gaat, is er altijd wel gemeente-animo. Als het om een parkje aan de P.C. Hooftstraat gaat (waar de gewone man zijn hondje uitlaat)kunnen de mensen barsten. Het wijkteam heeft vorig jaar al beloofd dat ze dit voorjaar plantjes zou gaan zetten. Nooit meer wat van gehoord.

Verlichting in dit parkje ? Dit parje opknappen ? Yvonne van Asseldonk laat via het Hoogheemraadschap weten dat het opknappen van het parkje op de lange baan wordt geschoven. Van Asseldonk neemt het dus niet zo nauw met de directe communicatie. Schandalig !

Theo van Schaik


Zowel wijkteam als gemeente zijn onbetrouwbaar