Betrokken

Betrokken

maandag 22 oktober 2012

Nieuwe burgemeester voor Gouda
Vanavond (22 oktober 2012) heeft de gemeenteraad van Gouda tijdens een besloten vergadering besloten om Dr. Milo Schoenmaker (VVD) bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor voordracht voor benoeming door de kroon tot burgemeester van Gouda.

Milo studeerde politicologie en was sinds 1998 wethouder ruimtelijke ontwikkeling en luchthavenbeleid in de gemeente Haarlemmermeer en vanaf 2002 was hij tevens locoburgemeester.

In de periode 1994 tot 2002 was hij ook gemeenteraadslid.
Per 1 oktober 2003 is Schoenmaker benoemd tot burgemeester van Bussum. 
In 2011 is hij gepromoveerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht. De titel van zijn proefschrift luidt: "Bestuurlijk gedonder".

Hij heeft voor zijn promotie onderzoek gedaan naar bestuurlijke probleemgemeenten. Dit zijn gemeenten waar in twee opeenvolgende raadsperioden sprake is van het gedwongen vertrek van een individuele burgemeester of wethouder(s), een college zeker twee keer van politieke samenstelling is veranderd en minimaal één keer een grote bestuurscrisis heeft plaatsgevonden. Hij bracht in kaart hoeveel burgemeesters, wethouders en/of colleges er sneuvelden in de periode 1998-2010 bij alle gemeenten in Nederland.

Milo Schoenmaker is gehuwd en vader van drie kinderen. 

Onze gelukwensen aan onze nieuwe burgemeester en we zien uit naar een goede samenwerking!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Theo, je bent nog sneller dan welke journalist dan ook.
Deze voordracht ziet er veelbelovend uit, eindelijk een keer nieuw en jong bloed door de Goudse grachten (lees Goudse aderen) We gaan dit alles met interesse volgen.

Fred IJspeerd zei

"Schoenmaker, blijf bij je leest" is een oude uitdrukking.

Ik denk dat de nieuwe burgemeester die oude uitdrukking na een promotie en de nodige bestuurlijke ervaring zeker wel door heeft.

Ik wens onze nieuwe burgervader veel succes met het besturen van Gouda toe.

JanPieter Janse Groningen zei

Bijzonder en noodzakelijk dat Gouda een nieuwe burgemeester krijgt.. Gefeliciteerd met deze voordracht.Unaniem het zou niet anders moeten.Hij kan er aan gaan staan. Gouda heeft bestuurlijke ervaring nodig en afscheid van haantjesgedrag.In die zin, jammer dat het geen vrouwelijke kandidaat geworden is. Er waren genoeg kandidaten!
JanPieter Janse Groningen(was Gouda)

Anoniem zei

Niet alleen geïnteresseerd in bestuurlijk gedoe, hij is volgens de website van de gemeente Bussum o.m. mediator. Kan van pas komen in Gouda...

Anoniem zei

Chapeau met deze snelle (zeer verzorgde informatieve) publicatie.