Betrokken

Betrokken

dinsdag 30 oktober 2012

Aandacht vragen en doorpakken helpt!


Enige weken geleden hebben collega Gerard Schotanus en ik aandacht gevraagd voor de situatie rond de P.C. Hooftstraat, waarbij het vooral ging om het slechte onderhoud van het parkje daar, de veiligheid en de parkeeroverlast.

Hoog tijd om na te gaan wat onze actie heeft opgeleverd.


Opknappen 

Vooral het uiterlijk van het gemaal zou wat mogen verfraaid, zodat de uitstraling minder triest wordt. Als aan de buitenzijde (vooral de voorzijde is duidelijk zichtbaar voor de bewoners) bijvoorbeeld een vuurdoorn wordt geplaatst is er al veel gewonnen. Daarnaast kan het parkje ook wel een opknapbeurt gebruiken door o.a.  de vijver uit te baggeren en verlichting aan te brengen. Als er dan ook nog wat vissen worden uitgezet en er een steiger komt, is het helemaal af! 
Minder overlast

De overlast door jongeren in de directe omgeving  is sinds de stukjes op onze blog en de aandacht in het AD behoorlijk afgenomen en de verwachting is dat als de Bosweg bij de dijk voor eenrichtingsverkeer richting de Rotterdamseweg wordt opengesteld voor alle verkeer, dat de situatie nog veiliger zal worden.
Zeker als daar ook meer parkeervoorzieningen komen.
Mocht dan blijken dat de onveiligheid toch onacceptabel blijft, dan is het verstandig om daar (tijdelijk) camerabeveiliging te realiseren.

Parkeren 

Op aangeven van de bewoners zal de P.C. Hooftstraat niet nog meer parkeervoorzieningen krijgen door dwarsparkeren, maar blijft het langsparkeren. Daarnaast zal door wethouder Ruwhof voor extra parkeerplaatsen gekeken worden naar de Bosweg. Aandachtspunt is nog een geschikte parkeervoorziening voor de verschillende bedrijfsbusjes in de buurt. Dat zou prima op de Bosweg kunnen.
Collega Gerard Schotanus  houdt zich specifiek met dit onderwerp bezig en zoekt samen met de buurt naar een goede oplossing.

Constructief

Het is mooi om te zien dat het wijkteam, Factor-G, de bewoners en de gemeente zich inspannen om tot een passende oplossing te komen. De komende tijd zal het aankomen op doorpakken door de betrokken partijen en te komen tot een eensluidende aanpak, zodat op korte termijn de situatie in dit gedeelte van Korte Akkeren een stuk beter zal zijn.

1 opmerking:

Beveiligingscamera set zei

Toch handig dat er een stukje camerabewaking wordt opgehangen om de situatie goed te kunnen beheersen. Biedt soms toch net even uitkomst op op tijd zijn of dat er te laat wordt gehandeld.