Betrokken

Betrokken

woensdag 30 mei 2012

Gouda frusteert bezoekers!Naar nu blijkt is het voor bewoners die een parkeervergunning hebben, niet eenvoudig geworden om parkeerkaarten te krijgen voor bezoekers en dat kan behoorlijk frustreren

Hierbij een verslag van een bewoonster:

"Ik woon inmiddels 10 jaar aan de Boelekade in Gouda, ontzettend leuk wonen aan de rand van het centrum. Het heeft echter ook wat nadelen en één daarvan is het parkeren. Ik betaal keurig ieder jaar een bedrag voor een parkeervergunning (dit jaar wel met 100 euro gestegen, schandalig als je weet dat er meer auto's dan plaatsen zijn) en heb meestal geen moeite een parkeerplek te vinden voor dit geld, behalve als het schouwburgpubliek zijn/haar auto in de straat zet bij ons, het is namelijk vanaf 18u voor iedereen toegestaan in de straat te parkeren (met uitzondering van de koopavond). Dit is echter van mindere zorg."

Parkeerkaarten op bestelling....

"Voor mijn bezoek is er ook een goede regeling, ik kan voor deze mensen parkeerkaarten kopen bij de gemeente Gouda en zo kan mijn bezoek met 1 kaart 1 uur in de straat geparkeerd staan, met een maximum van 2 kaarten per keer achter het raam. Nu is het echter zo dat ik sinds een aantal jaren een afspraak moet maken om die kaarten te kopen, voorheen was het zo dat ik deze kaarten (in een pakket van 10) gewoon aan de balie kon kopen. Hoe moeilijk kan het zijn om een pakketje van 10 kaarten af te rekenen op vertoon van mijn kentekenbewijs zou je zeggen.

Afgelopen week ben ik naar de gemeente gegaan om een afspraak te maken om een pakketje te kopen. Degene achter de balie gaf te kennen dat ik over een maand terecht kon om ze te kopen. Dit is echt te gek om los te lopen vind ik. Waarom niet gewoon weer parkeerkaarten verkopen aan de balie, dit scheelt de gemeente Gouda echt geld lijkt me zo."

Gouda slaat wat mij betreft hier echt de plank mis en maakt het de bewoners onnodig lastig. Je moet dus nu je bezoek ruim een maand van te voren vastleggen als je gebruik wilt maken van deze kaarten.
Kom op Gouda, gauw afschaffen deze regel!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat dacht u dan? Dat onze gemeente meedenkt of voor de burgers is? Nee daar waar mogelijk tegenwerken, dit niet veroorzaakt door mensen achter de balie, deze proberen hard te werken maar door het management en politiek. Met name het linkse gedeelte.

Anoniem zei

De gemeente Gouda denk alle jaren dat de burgerij er voor hen is.
Overigens bespottelijk dat je moet afspreken om parkeerkaarten te kopen. Gedeeltelijk klopt het wel van de burgerij betaalt hun riante salaris! Al met al een prut gemeente met ambtenaren die ook niet al te slim zijn, bewoonster van de Boelekade heel veel sterkte!

jwerooda zei

De Gemeente wil deze kaarten eigenlijk helemaal niet verkopen, want ze leveren minder op dan als er parkeermeters gevuld worden.
Het hele proces is zo complex gemaakt met alle controles (alleen bewoners kunnen kaarten kopen) en wantrouwen (ze zullen de kaarten wel met winst door willen verkopen, dus laten we de kaarten maar op nummer zetten en noteren wie welke kaart aanschaft), dat het een ambtenaar een kwartier tijd kost om voor een paar tientjes kaarten te verkopen. Bijzonder inefficiënt en kostbaar als je alle kosten meerekent. De regeling kan veel eenvoudiger en dus goedkoper voor de gemeente zijn.

Anoniem zei

Beste Theo,

je doet veel moeite om de mening van burgers te toetsen, prima. Mijn vraag hierbij is wat doe je hiermee? Als je dit bespreekt in de fractie, prima, maar als dit alleen een toetsing is????

Cees

Theo Krins zei

Dag Cees, ik toets niet alleen de mening van burgers, maar ik doe er ook wat mee.
In dit geval wil ik het breder aanpakken en dan gaat het vooral om de wijze van dienstverlening aan de burgers. Komt op een geschikt moment aan de orde.