Betrokken

Betrokken

vrijdag 31 december 2010

Ook dit is Gouda!


Voor Gouda was 2010 opnieuw een veelbewogen jaar: de stad is weer regelmatig landelijk in het nieuws geweest en het blijft een enorme uitdaging om onze stad op een goede manier op de kaart te krijgen. Maar er wordt hard aan gewerkt, dus het zou mooi zijn als de landelijke veiligheidsmonitor in 2011 een beter beeld laat zien.
Als mooie tegenhanger van het soms zorgelijke nieuws, geldt natuurlijk de actie Say Cheese. Wat een prachtige actie was dat en deze actie heeft zeker bijgedragen aan een positieve uitstraling van onze stad.

Politiek gezien was het een spannend jaar met zowel gemeenteraadsverkiezingen als verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor beiden stond ik kandidaat en dat was toch wel heel bijzonder.
Het politieke landschap in Gouda ziet er na de plaatselijke verkiezingen heel anders uit met twee nieuwkomers (Trots op Nederland en Gouda Positief) en flinke verliezen voor o.a. de PvdA en het CDA.
De ChristenUnie bleef helaas na twee college perioden buiten het college, waardoor Harro Janssen niet meer verder kon gaan als wethouder Financiën. Dat was niet alleen voor hem heel teleurstellend, maar het was ook een verlies voor de stad!
Voor collega Gerard Schotanus was het bijzonder dat hij zowel een koninklijke onderscheiding ontving als ook ereburger van Gouda werd.

In de zomerperiode besteedde ik namens de ChristenUnie veel aandacht voor het slechte onderhoud van het openbaar groen in Gouda, wat uiteindelijk heeft geleid tot een Groenboek.
Door allerlei problemen rond de gladheidsbestrijding in december is er inmiddels ook een Witboek in de maak.
Maar ook op allerlei andere terreinen heeft de fractie haar “mannetje” gestaan en een actieve bijdrage geleverd aan het besturen van onze stad.

Het gehele jaar heeft de fractie van de ChristenUnie zich als een positief kritische partij opgesteld en mag zich daardoor over 2010 als de oppositieleider van Gouda beschouwen.

We zien al met al terug op een intensief en enerverend jaar en we gaan er ook het nieuwe jaar weer met veel energie tegenaan.
Gouda is een stad van goud, waar je hoe dan ook van houdt!

Iedereen een veilige jaarwisseling toegewenst en een gezond en gelukkig 2011!

Bij het begin van zijn toespraak tijdens kaarsjesavond zei de burgemeester: 'Ook dit is Gouda'. Dat zei hij terecht. Gouda bij Kunstlicht is ook heel fraai en ook dat is Gouda!
Dit jaar is Ghiju Díaz de León, grafisch ontwerpster uit Mexico, verantwoordelijk voor het verlichten van het stadhuis. Ghiju is zowel grafisch ontwerper, illustrator als lichtontwerper

Een foto impressie:


Grapje van Ghiju?

1 opmerking:

Antoon zei

Theo, tijd voor een goudboek of lichtboek. Ik denk dat weinig andere gemeentes onze stad daarin evenaren.

Antoon