Betrokken

Betrokken

woensdag 28 juli 2010

Eiland Voorwillenseweg vandaag gemaaid!

Mijn bijdrage over het onderhoud van het openbaar groen in Gouda heeft veel losgemaakt onder de bewoners en ik heb al heel wat reacties gehad. Veel van die reacties geven aan dat er nog heel wat te verbeteren valt.

Opvallend vond ik dat de gemeente richting de journalist van het AD heeft aangegeven dat het eiland aan de Voorwillenseweg twee keer per jaar wordt gemaaid. Dat is absoluut niet waar!
De afgelopen drie jaar is er niet meer gemaaid en ook de sloot is al vele jaren niet meer uitgebaggerd.

Maar goed, alle commotie heeft Cyclus in ieder geval wakker geschut en vanmorgen zijn twee mannen actief bezig geweest om het eiland te maaien....

De gemaaide planten liggen overigens nog gewoon op het eiland, maar dat zal wel horen bij het zgn. nieuwe beleid (ik vind het een zooitje) en ook de begroeiing langs de sloot en de sloot zelf zijn (nog) niet aangepakt. Maar wellicht dat dit binnenkort ook gaat gebeuren.

Stap één is gezet!

Blijf s.v.p. uw ervaringen melden, want ik wil nu doorpakken richting Cyclus!
Gouda moet er netjes en verzorgd uitzien!

Het (voorlopig?) eindresultaat op 28 juli 2010

12 opmerkingen:

Marianka Peters zei

Jammer voor de andere Gouwenaars dat men pas in actie komt als een raadslid een en ander aan de kaak stelt. Theo is er trots op dat naar aanleiding van zijn gele kaart actie wordt ondernomen. Extra zuur is dit daartegenover is het voor de gemiddelde Gouwenaar, die nu denkt dat een raadslidmaatschap meer telt dan het burgerschap. Dat zou Theo zich ook moeten aantrekken. Hij moet toch de stem van zijnm kiezers verwoorden? Iedere Gouwenaar zou wat mij betreft serieus genomen moeten voelen, niet alleen de mensen in het pluche.

Theo Krins zei

Marianka, jouw conclusie is niet juist! Ik ben niet trots op het resultaat n.a.v. de gele kaart! Het gaat mij er niet om dat ik als raadslid mijn zin krijg, het gaat erom dat ik als raadslid iets aan de kaak stel. Ik ben alleen - zoals ik ook eerder schreef - dichtbij huis begonnen.
Helemaal eens dat iedere Gouwenaar serieus genomen moet worden. Laat dat een les voor Cyclus en Meldpunt Openbaar Gebied zijn!

Ria Jansen zei

Theo, dat valt me van je tegen, dicht bij huis begonnen.
Als raadslid heb jij toch een bredere kijk op Gouda?
Was het niet zo dat jij van een paar burgers klachten ontvangen had?
Toevallig vlak bij jou in de buurt?
Makkelijk en precies in een politiek stille vakantieperiode.Een klein stukje vervuild Gouda
aankaarten en de Krant heeft wat te schrijven e voila, makkelijk zat.
Meldpunt openbaargebied doet zijn werk die geeft de meldingen van de burgers door aan de desbetreffende die de melding moet oplossen en daar zit juist de kneep.
Het is Cyclus die zijn lesje niet geleerd heeft en anders zweeft er meer tussen, de wethouder en zijn ambtenaren naar de opdracht aan Cyclus, daar is dan vanuit de gemeente geen juiste controle op.
Kijk Theo daar moet serieus wat aangedaan worden.
Er is meer werk aan de winkel in Gouda dan dat stukje eiland en sloot bij jouw aan de Boschpolder.
Gouda heel schoon en veilig!!!

Mart zei

Zoals eerder gezegd: ik - als gewoon burger - ben altijd tevreden geweest over afhandeling van mijn meldingen bij meldpunt openbaar gebied. Vandaag nog werd ik door een ambtenaar gebeld ivm mijn melding (van gisteren) over onbefietsbaar worden van het fietsbrugje van de Ronsseweg naar de Burg. James singel ter hoogte van het NS station. Waar afhandeling niet correct is moet daarnaar gekeken worden. Een gewoon eigen onderzoek daarnaar door het Meldpunt OG lijkt mij een goede zaak - en koppelt het ook wat los van de publiciteit rond Theo's sloot :-) Vwb slootonderhoud: misschien is het een idee dat de fam. Krins desbetreffende sloot en eiland adopteert, en dat de gemeente er dmv een jaarlijkse schouw op toeziet dat er flink gemaaid en gebaggerd wordt :-) Gezien de liefde van de fam. Krins voor tuin(ier)en, zelfs in hun vakantie, verwacht ik daar veel van; wellicht verrijst er een engels paradijsje ;-) (MvdK)

Theo Krins zei

Ria, het valt niet mee om een bijdrage van mij goed te lezen / interpreteren. En de door jou gesuggereerde gang van zaken is niet zoals het is gegaan!
Al langere tijd word ik benaderd met klachten over Cyclus en toevallig hoorde dat eiland daar ook bij. Omdat ik van dat eiland een behoorlijk dossier heb en ik voor een andere locatie die al langer speelt, ik op een bewoner, die ik nog moet spreken even moet wachten, heb ik voor deze opzet gekozen.
Ik wil geen pingpong tussen Cyclus en Meldpunt Openbaar gebied en Mart heeft gelijk dat dit meldpunt doorgaans prima functioneert.
Nogmaals, doel van mijn actie is een aantrekkelijk, schoon en mooi Gouda en daar heeft Cyclus een belangrijk taak in en met die inzet moet jij het, beste Ria, toch hartgrondig mee eens zijn?!

Anoniem zei

Theo,

Zoals je waarschijnlijk ook opvalt doet de gemeente zeer weinig aan onkruid bestrijding in de wijk Goverwelle. Naar mijn gevoel gaat de wijk ziender ogen hierdoor in aangezicht flink achteruit. Weet je wat het gemeente beleid hierin is ?

ria jansen zei

Dag Theo

Ik suggereer niets , sla de krant ermaar op na en je eigen verhaal, zo wordt dat door Gouda gelezen, zo komt het op de burger over.
Heb je het baggerplan , wat de hele raad vorig jaar heeft ontvangen, door mijn toedoen, bekeken? Ambtenaren wisten niet dat zo'n plan bestond en bestaat.
Mogelijk kun je daar wat mee, ik in ieder geval vorig jaar wel voor de sloten in de Korte Akkeren en dat allemaal zonder publiciteit.
Aan mij, door burgers gemeldde klachten,achter de schermen opgelost.
Beste Theo, zonder twijfel ik ben het hartgrondig met je eens, Gouda schoon heel en veilig, het hele jaar door!!!

Ria Jansen

Ruud zei

Sorry anoniem moet Ruud zijn

Theo Krins zei

Ria, je bent geweldig!

Ruby zei

Het ziet er inderdaad een stuk beter uit. Het meldpunt openbaar gebied neemt elke klacht of melding van de Gouwenaar serieus!

Anoniem zei

beste theo,

volgens mij ga je jouw boekje te buiten, een raadslid hoort zich in te zetten voor de stad en niet voor eigen succes. echter ben je slecht ingelicht over het beleid betreft groen onderhoud. lees eerst het DVO eens wat gouda met cyclus afgesloten heeft en dan kom je tot hele andere conclusies. het verhaal over baggeren van de sloot is erg makkelijk in de schoenen te schuiven van cyclus, dit wordt gedaan door je eigen gemeente gouda.
dus graag je klachten naar je eigen ambtenaren.

Theo Krins zei

Beste "anoniem",

In de eerste plaats, jammer dat je je naam niet noemt als je me rechtstreeks aanspreekt, maar goed, dan over de inhoud:
Ik ga mijn boekje zeker niet te buiten, want alle zaken waar ik over spreek, ook het inmiddels beruchte eiland, doe ik op verzoek van anderen, die mij erg dankbaar zijn dat er een politicus is, die serieus werk maakt van het groenonderhoud. Ik ben met bewoners op nog veel meer locaties bezig!
Daarnaast heb ik in mijn vorige bijdrage nadrukkelijk over de sloot geschreven en aangegeven dat waarschijnlijk de verantwoordelijkheid daarvoor bij de provincie ligt.