Betrokken

Betrokken

donderdag 13 mei 2010

Goudse Keramiek dagen

Sonja van Dijk - Bergambacht

Het is een gedenkwaardige week, eerst werd zondagnacht op het nippertje een grote Europese banken crisis voorkomen (of uitgesteld?) door een garantstelling van in totaal 720 miljard euro en daarna ook nog een eens de vliegtuigcrash in Libië met 70 Nederlandse doden. Zo'n crash heeft altijd weer een enorme impact op onze samenleving en het bepaalt ons maar weer eens hoe tijdelijk het leven is....

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een dag van kerkgang waarbij we stilstaan bij de hemelvaart van Christus, maar ook een dag voor het gezin en...het bezoeken van de Goudse Keramiek dagen. Dit jaar voor de 35e keer georganiseerd.
Ondanks het wat sombere weer was het erg druk en ik heb m'n ogen uitgekeken. Wat kan je toch prachtige voorwerpen maken met keramiek.

Vroeger stond het gebruik centraal. Maar later kreeg men er aardigheid in om voorwerpen mooier te maken en kleur te geven door mengen van klei en glazuur. Het aardige is daarbij dat iedere streek en land weer een eigen stijl en kleurstelling heeft. Zo heeft Gouda het "Gouds Plateel".

Het was heerlijk om zo twee weken even wat afstand van de politiek te kunnen nemen. De komende week gaan we weer volop aan de slag: maandag mee op campagne voor de landelijke verkiezingen, dinsdag fractie en woensdag raadsvergadering.

Maandag wordt ook afscheid genomen van de oud-wethouders Harro Janssen (ChristenUnie), Siebe Keulen (PvdA) en Arnout Menkveld (GL). Ze hebben veel voor Gouda betekend. 
Mannen bedankt!Wedstrijd: draaien van de hoogste vaas


Deze vaas is 82 cm!


Eervolle vermelding 2010 - Jannie van der Wel

2e prijs 2010 - Bibi Kriek - België

Geen opmerkingen: