Betrokken

Betrokken

vrijdag 1 januari 2010

Het kón erger....


GELUKKIG NIEUWJAAR !


De nieuwsjaarsnacht is volgens eerste de berichten 'rustig' verlopen. De politie had in diverse steden echter toch wel haar handen vol. Alleen al in Rotterdam en omgeving werden 157 mensen gearesteerd. Het aantal aanhoudingen is bijna een verdubbeling met jaarwisselingen in voorgaande jaren. „Andere jaren zaten we meestal rond de tachtig aanhoudingen”, aldus de politiewoordvoerder in Rotterdam. Dat het er nu veel meer zijn komt omdat de politie nu strenger optrad om eventuele ongeregeldheden te voorkomen.

Later vandaag werd er niet meer gesproken over een rustige jaarwisseling, maar het was wel beheersbaar. Tsja, het is toch wat goochelen met woorden om aan te geven dat de situatie op sommige plaatsen alleen dankzij stevig optreden van de politie in de hand te houden was.

Over Gouda heb ik nog geen berichten gehoord, maar ik beschouw dat maar als een positief signaal. In onze straat was het in ieder geval een gezellige boel en hebben de jongeren met elkaar genoten van het vele vuurwerk. Helaas wel slecht voor het milieu, maar daar wil bijna niemand op zo'n moment aan denken.

Dit jaar wordt voor de politiek een enerverend jaar met de verkiezingen voor de gemeenteraad op 3 maart en de alle activiteiten tot die datum.
Maar liefst 12 partijen zullen in Gouda gaan meedoen en dat is toch wel redelijk uniek in Nederland.

We gaan er als fractie van de ChristenUnie in ieder geval weer met veel zin er tegenaan en zullen ons als stabiele en betrokken partij inspannen om Gouda op een positieve wijze op de kaart te zetten en het welzijn en de veiligheid van de de burgers te bevorderen.


FILMPJE (vuurwerk in wijk Goverwelle)

Geen opmerkingen: