Betrokken

Betrokken

dinsdag 22 december 2009

Gouda Positief


Sinds Jan de Laat pagina groot in de Krant van Gouda de partij Gouda Positief (GP) heeft gelanceerd met een aantal negatieve statements (…..), is deze nieuwe partij al diverse keren genoemd. Johan Weeber, de lijsttrekker, heeft als reactie alweer een heel vriendelijke bijdrage verzorgd en poogt daarmee de balans een beetje in evenwicht te brengen.
GP heeft in ieder geval bereikt dat de partij toch vooral wat negatief overkomt en beelden heeft neergezet die ik nu niet bepaald als juist zou willen beoordelen. Maar goed, het schijnt dat diverse Goudse ondernemers steun hebben betuigd aan deze partij, we zijn gewaarschuwd, maar naar ik hoop bevat hun verkiezingsprogramma straks vooral positieve punten.

De ChristenUnie zet ieder geval in op een positieve campagne met een aantal (nieuwe) aandachtspunten die we tot aan de verkiezingen op 3 maart nadrukkelijk naar buiten zullen brengen.

Daarbij zie ik uit naar een constructieve campagnetijd, waarin we elkaar niet vooral aanvallen op zaken die de afgelopen 4 jaar niet goed zouden zijn gegaan, want dat is veel te makkelijk. In die periode hebben we ons namelijk met elkaar – met eigen accenten – gezamenlijk ingezet voor onze stad en vaak met zeer brede steun het beleid handen en voeten gegeven.

Gouda Positief, deze term kwam dit weekend ook nadrukkelijk bij me op toen ik genoot van het prachtige sneeuwlandschap in en rond Gouda. Op één of andere manier doet zo’n verschijnsel iets met velen van ons: er wordt door de kinderen overal met elkaar gespeeld, we groeten elkaar veel meer en maken – soms met wildvreemde mensen - een praatje over de sneeuw, mensen glimlachen meer. Kortom, er gaat deze dagen iets positiefs van ons uit dat we met elkaar moeten vasthouden, ook als er straks geen sneeuw meer ligt.

Overigens is de sneeuw niet voor iedereen een inspiratie om te genieten, maar kiezen ook enkele jongeren ervoor om mensen hiermee het leven zuur te maken, door ze met sneeuwballen hinderlijk lastig te vallen en zelfs sneeuwblokkades op te werpen om daarna mensen te beroven.Jammer dat deze jongeren niet beseffen dat ze hiermee onacceptabel gedrag vertonen en de stad weer een negatief imago bezorgen. Het zal nog wel heel wat inspanning vergen om hen ook tot een positief gedrag te brengen.

Gouda Positief = Gouda Ontmoet = SAMENleven = Omzien naar elkaar = Respect voor elkaar

Laat deze gedachten de komende (kerst)dagen eens op u inwerken! Ik wens u in ieder geval gezegende kerstdagen toe!


___________________________________________________________http://www.telegraaf.nl/binnenland/5642581/__Extra_politie_tegen_ijsbalgooiers__.html?p=21,2

Geen opmerkingen: