Betrokken

Betrokken

maandag 22 juni 2009

Noordkaap

Na een heerlijke vakantie in het noorden van Finland en Noorwegen met als één van de hoogtepunten de Noordkaap is vanaf vandaag weer alle aandacht op de politiek gericht.


Het was heerlijk om twee weken te genieten van de rust en de natuur (veel, heel veel bomen, meren, rendieren en ruige rotsen) en de Noordkaap. De omgeving is erg stil en je ziet er maar heel weinig verkeer op de weg. Ook overlastgevend gedrag zagen we niet, behalve op de laatste avond/nacht. Er werd midzomerfeest gevierd en vroeg in de avond zagen we dat een erg jonge knul met bier op straat, door de politie resoluut werd opgepakt en afgevoerd. Tot vroeg in de morgen bleef het luidruchtig in deze kleine stad (Rovaniemi) en liepen er nogal wat dronken jongeren over straat. De hotelgasten hadden er flink last van, maar gunden de jongeren hun jaarlijkse feest. Duidelijk bleek dat de houding van de omgeving belangrijk is in het ervaren van overlast, al was ik blij dat ik aan de achterkant sliep....

Voor Mohammed Mohandis (PvdA) was het een bijzonder weekend, daar hij werd verkozen tot de eerste Nederlands Marokkaanse (landelijk) voorzitter van de Jonge Socialisten. Van harte gefeliciteerd met deze verkiezing! Wellicht kan je vanuit die nieuwe positie de "Partij van de Afgrond" nog van wijze raad voorzien om een dreigend verkiezingsdebacle in maart volgend jaar af te wenden. Het is overigens een mooie, maar zware functie, zeker in combinatie met het raadslidmaatschap. Zelf mocht ik van 1993-1996 landelijk voorzitter zijn van de RPF-jongeren (voorloper van de de ChristenUnie) en vond het een prachtige tijd, maar het geeft je wel een grote verantwoordelijkheid en het kost veel tijd.

De afgelopen weken hebben Anke en Gerard zich ingezet voor de Voorjaarsnota. Deze week staan er weer heel wat andere onderwerpen op de agenda. Belangrijk onderwerpen zijn het raadsdebat over het armoedbeleid 2009-2012 (Anke), raadsdebat Nota grote voertuigen (Gerard) en de verkennende bespreking Veiligheidsmonitor en actieprogramma 2009 (Theo).

Er komen ook nog diverse begrotingen aan de orde.
Kortom onze fractie moet deze week vol aan de bak, maar ik heb er weer veel zin in!

1 opmerking:

Hans zei

Theo, je maakt me jaloers met twee weken vakantie in het noorden van Finland en Noorwegen en de Noordkaap, ook door de prachtige foto's.
Maar... zijn de schoolvakanties in Gouda zo vroeg begonnen of hoeven jouw kinderen niet meer naar school?