dinsdag 31 januari 2017

10 jaar raadslid in Gouda



31 januari 2007 - 31 januari 2017

Vandaag ben ik 10 jaar raadslid voor de ChristenUnie in Gouda en het bestuur en de fractie verraste mij met een mooie (en lekkere) taart.



Op zo'n moment kijk je even terug en bedenk je hoe het allemaal begon..

Al heel jong was ik geïnteresseerd in de politiek en vanaf mijn 18e ben ik lid van de RPF en later de ChristenUnie.
In 1985 ben ik in Gouda komen wonen en al snel ben ik aan de slag gegaan in het bestuur van toen nog de RPF. Samen met een aantal jongeren hebben we  vervolgens in Gouda een jongerenafdeling opgericht en zodoende kwam ik ook in beeld bij het landelijk bestuur van de RPF-jongeren.
In 1991 kwam ik in het landelijk bestuur en van 1993-1996 ben ik voorzitter geweest.



Jongensdroom

Vervolgens ben ik ben ik een aantal jaar namens de RPF in Roemenië en Slowakije actief geweest met studenten. In 2000 kwam er een soort time-out doordat ik gedurende een aantal jaren in de kerkenraad mijn plek mocht vinden.
De politiek liet me ook in die mooie kerkelijke periode niet los en in 2007 kwam ik tussentijds in de gemeenteraad. Een jongensdroom ging daarmee in vervulling. Een goede bekende zei bij mijn installatie: "Nu ben je op de plaats waar je hoort" en ze sloeg daarmee de spijker op de kop.




Blog

De afgelopen 10 jaar heb ik me samen met de andere fractieleden ingezet voor de stad en daarbij mijn blog (sinds 2008) als belangrijk communicatie middel ingezet.
Mijn passie is onze prachtige stad Gouda en in het bijzonder de veiligheid en de financiën. Maar ook burgerparticipatie, cultuur, stadsmarketing, toerisme en regionaal bestuur kunnen op mijn warme belangstelling rekenen.


Resultaten


Het was een prachtige, maar soms ook moeilijke tijd. Samen met de fractie heb ik mooie resultaten mogen boeken, maar ik heb ook fouten gemaakt.
Bij alles wat ik deed heb ik geprobeerd het beste voor de stad te doen en een betrouwbaar en deskundig raadslid te zijn. Het is aan u om daar iets van te vinden :-)



Morgen is er weer een nieuwe dag en samen met de fractie (Wout, Anna, Christiaan en Martijn), onze wethouder Corine en de ondersteuners van de fractie (Erik, Jasper en Mirjam) blijven we ons inzetten voor het op goede wijze besturen van onze stad! Gouda is goud!



12 opmerkingen:

Herbert Derks zei

Prachtig Theo, van harte gefeliciteerd!

Het is een mooi overzicht. Zoals ik jouw deskundigheid en passie heb leren kennen op zakelijk vlak, zo zal het ongetwijfeld ook in de politiek goed zijn dat jij bereid bent om jouw tijd en energie te steken in de Goudse politiek. De eerlijkheid siert je ook hier. Een man van goud voor een stad van goud, beter passend kunnen ze het in Gouda niet krijgen. ;) Heel veel plezier bij het vervolg.

Blijf vooral dichtbij jezelf dan komt het zeker goed en wordt de komende periode ook weer een mooie en hopelijk ook weer gouden periode.

Anoniem zei

Theo van harte gefelicteerd !

Hans zei

Well done Theo!

Anoniem zei

Van harte gefeliciteerd met je 10 jarig jubileum als Goudse volksvertegenwoordiger!

Anoniem zei

Theo, van Harte gefeliciteerd met dit jubileum.
Henk uit Ridderkerk.

Marcel zei

Congrats en zeker ook gefeliciteerd alsmede dank!

Anoniem zei

Knap hoor , en dat met verve, complimenten, leuk dat de CU wethouder ook al stappen weet te zetten op gebied van Zorg voor kinderen

Anoniem zei

Hartelijk Gefeliciteerd. Dank voor jouw geweldige inzet, Theo.

Tinus de Krijger

Rolph zei

Hè Theo. Van harte!

Ik waardeer jouw inzet op het werk en in de raad.
Nooit half werk en open voor ieders standpunten en belangen

Bert zei

Van harte gefeliciteerd!

Gouds Dagblad zei

Theo, namens het hele (redactie)team van Gouds Dagblad en Digitaal Dagblad van harte gefeliciteerd met je politieke jubileum.

http://goudsdagblad.nl/10-jaar-raadslid-gouda/

Anoniem zei

Veel waardering voor de betrokken wijze waarmee je het raadslidmaatschap invult.
Wat je blog betreft alleen jammer dat je kritische reacties (zonder dat die ongepast zijn) soms weert. Het heeft er de schijn van dat je dat vooral doet sinds de CU weer "aan de macht" is.
Ik zou zeggen, blijf vooral je kritische houding die je hebt volhouden en laat je niet van de wijs brengen door "coalitiebelangen".