Betrokken

Betrokken

vrijdag 25 januari 2013

Verdwalen hoeft niet meerIn Gouda wordt al heel lang geroepen om een goede bewegwijzering voor de toeristen in de binnenstad, maar het wil maar niet lukken om dit voor elkaar te krijgen.

Hoog tijd om wat politiek druk te zetten en de ChristenUnie heeft daarom in december artikel 38 vragen gesteld over de bewegwijzering met de bedoeling om een concrete toezegging te krijgen.

Inmiddels hebben we antwoord gekregen op de gestelde vragen en we zijn redelijk tevreden over het feit dat de wethouder er alles aan gaat doen om uiterlijk 1 april 2013 de bewegwijzering te hebben gerealiseerd.

Hierbij de vragen en de antwoorden:

1.  Wat zijn de concrete plannen t.a.v. de bewegwijzering voor de toeristen in de binnenstad?

Het project bewegwijzering is gestart in december 2012. Voor alle duidelijkheid het gaat hier om toeristische bewegwijzering en dus niet om het parkeer verwijs systeem of de blauwe ANWB-borden.
Doel van het project is een eenduidig, hoogwaardig bewegwijzeringssysteem voor voetgangers te realiseren. Eerste stap is het opstellen van een beoordelingsplan; stap2 is uitvoering van dat plan.
Alles is er op gericht om de nieuwe bewegwijzering vóór 1 april 2013 te realiseren.

2. Welke organisaties / instellingen worden betrokken bij dit plan?

Het toeristisch werkveld en de culturele instellingen worden betrokken bij het project.

3. Is het college bereid toe te zeggen dat per 1 april 2013 de bewegwijzering is gerealiseerd?

Het collège doet haar uiterste best om het bewegwijzeringssysteem vóór 1 april gerealiseerd te hebben. Het systeem zal dan in elk geval in uitvoering zijn, maar het college kan niet toezeggen dat het op die datum ook helemaal klaar is. Bij het plaatsen van palen en borden kan het college praktische bezwaren tegenkomen die ze nu niet kan voorzien.


3 opmerkingen:

JanPieter Janse Groningen zei

Mooi, wel een beetje jammer ook.Dwalen door Gouda en je af en toe verdwaald voelen zal dan met het"'verhangen"'van de bordjes zijn verdwenen. Met dwalen door een stad, maar met een goede kaart en apps kom je een heel eind.
Als nu ook de kaarten bij de stations op een goede plek worden neergezet, al gelijk voorzien van passende informatie voor de bezoeker. Deze informatie herhaald op goede plekken voor de binnenkomende lopende ,varende en autorijdende toerist.
Grootste zorg wordt dan: kunnen er ook teveel toeristen komen en die TaskForce aanpak van nu beklijft dat wel of is het een zoveelste eruptie van de horeca en aanverwante organisaties.Kortom waar leg je de grens en hoe past het te bevorderen toerisme via het water daar nu in. Daar staan sinds jaar en dag geen goede borden. JanPieter Janse

Gerard de Kleijn zei

Bedankt voor je inspanning. Museum Gouda heeft grote behoefte aan goede bewegwijzering vanaf parkeergarages,- terreinen en station.
Dat is ook een kwestie van GASTVRIJHEID.

Anoniem zei

Leuke antwoorden vanuit het college maar niet echt concreet. Ben benieuwd.
Om eerlijk te zijn geloof ik niet dat er voor 1 april ook maar 1 bord is geplaatst of aangepast.