Betrokken

Betrokken

vrijdag 11 januari 2013

Samenwerken in Gouda


Op 11 januari was het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Gouda en vele honderden Gouwenaars kwamen naar het Huis van de Stad om elkaar te ontmoeten en om de nieuwe burgemeester Milo Schoenmaker een hand te geven en soms zelfs met hem op de foto te gaan.

Er was op de begane grond, 1e en 2e etage van alles te beleven en wat mij betreft was het een geslaagde bijeenkomst.
Het ROC ID College zorgde voor culinaire hapjes, Juuls was aanwezig met gezonde sappen, er was een spetterend optreden van Café Latte en Nona, Gouda's Liedertafel gaf weer haar visitekaartje af enz.

Er leuk was de mogelijkheid om tegen betaling met de burgemeester op de foto te gaan, waarbij de opbrengst naar Warchild gaat.

In zijn nieuwjaarstoespraak gaf de burgemeester een aan wat zijn eerste indrukken zijn van Gouda en die zijn positief. Vooral de evenementen werden uiteraard genoemd, maar ook de vele contacten. Zijn wens om in de avonduren bij mensen stamppot te eten is gehoord en voorlopig is hij onder de pannen.

Veiligheid en Regio

Belangrijk is volgens onze nieuwe burgemeester dat we samenwerken op allerlei terreinen, zowel t.a.v. bijvoorbeeld de veiligheid, zodat er o.a. een einde komt aan de vele inbraken, maar ook regionale samenwerking vindt hij van belang.
Dat laatste is inderdaad belangrijk, maar dan zullen de gemeenten in het Groene Hart wel bereid moeten zijn niet steeds hun eigen belang of positie zo centraal te stellen...

Toerisme

De burgemeester steunt het streven om in 2017 één miljoen (unieke) bezoekers in Gouda te hebben en daarbij vindt hij het ook belangrijk dat de bewegwijzering in de stad op orde is. Dat laatste klinkt de ChristenUnie als muziek in de oren, aangezien we al enige tijd hiervoor aandacht vragen.
Het college moet nu op dit punt echt eens gaan doorpakken en wat ons betreft moet uiterlijk 1 april 2013 die bewegwijzering op orde zijn!

Financiën


Ook Milo Schoenmaker ontkwam er niet aan als burgemeester iets over de lokale financiën te zeggen. De situatie in Gouda is zorgelijk en dit dossier vindt hij hij gelukkig erg belangrijk. De komende jaren zien er somber uit en we zullen in Gouda stevig de boekriem moeten aantrekken. Ook de provincie volgt de financiële van Gouda op de voet.
Het is te hopen dat we in staat zijn om het weerstandsvermogen boven de "0" te houden, maar dat wordt nog een grote klus.

Het jaar 2013 is bestuurlijk gezien nu echt begonnen en het wordt absoluut een spannend jaar!


Met de burgemeester op de foto
Klassieke muziek op de begane grond
De grootste kerstkaart van Nederland

Gezonde sappen van Juuls
Goudse Popschool

Jeugdkoor Out of the blue

Gouda's Liedertafel1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk, die feestelijke nieuwjaars-bijeenkomst. Leuk, die wens de veiligheid te verhogen. Jammer dat Croda zo de hand boven het hoofd gehouden wordt door de gemeente. De banden zijn een beetje TE warm tussen gemeente en Croda. Leuk, dat de veiligheid van de omwonenden kennelijk dan niet zo krap komt en Croda vrij baan krijgt gigantische hoeveelheden gevaarlijke stoffen op te slaan, achter een muur die op instorte. staat. Ook mag Croda 'Torenchemie'bouwen langs de Schielandse Hoge Zeedijk. De communication officer van Croda mag zitting hebben in de parkeercommissie van het wijkteam, dat via een dubieus persoon tracht een ordinaire ruil op te zetten 'zijn' Torenpark te ruilen voor het P.C. Hooftpark en/of de Bosweg, dit alles voor extra parkeerruim te voor Croda. Dit alles terwijl het wijkteam zegt voor de wijkbewoners op te komen. Tsja......het wijkteam lijkt meerbedrijfsmatige belangen te dienen.

Theo van Schaik