Betrokken

Betrokken

dinsdag 21 februari 2012

"Militair met geweer in de bus geeft rust"


Maandag 20 februari stond er een interessant artikel in het AD over de boekpresentatie van Alexander Pechtold bij boekhandel Verkaaik. Hij heeft het boek: "Henk, Ingrid en Alexander" geschreven.
Pechtold zei tegen de lokale journalist een aantal interessante zaken die de landelijke politici, in het bijzonder die van de PVV, goed tot zich zouden moeten laten doordringen: "Je moet niet vanuit Den Haag een soort nationale gemeenteraad willen spelen en de hele tijd commentaar leveren."
Hij heeft waardering voor de aanpak in Gouda van de problematiek van probleemjongeren en vindt dat de mensen hier de kans en de ruimte moeten krijgen.
De ellende is volgens Pechtold dat door de debatten in de Tweede Kamer een beeld wordt neergezet, dat als je het leger maar naar Gouda stuurt alles wel goed zal komen en wanneer er een militair in de bus zit, het wel weer rustig wordt.
Zoals de ChristenUnie, maar ook andere politieke partijen en dus ook Pechtold, al langer aangeven, gaat het echter om een goede mix van handhaven en kansen bieden. Je hebt een lange adem nodig.
Rond het imago van Gouda en alles wat veiligheid te maken heeft merk je zowel in de Tweede Kamer als ook in de gemeenteraad dat de politiek "hijgerig" is geworden. Zodra er iets gebeurt duikt een deel van de politici er boven op, gaan driftig twitteren, stellen talloze (suggestieve) vragen, doen ferme uitspraken en hebben soms meer passie met zichzelf en de pers, dan voor de stad en de veiligheid.
We zullen met echter elkaar niet moeten kiezen voor polarisatie, maar voor het samenleven, willen we het met elkaar leefbaar kunnen houden.
Spanningen door verschillende culturen zullen er daarbij altijd wel blijven, maar de vraag is hoeveel aandacht je besteedt aan de verschillen. Je kunt er ook voor kiezen om vooral je te richten op wat verbindt.
We hebben daarbij nog wel een lange weg, met vele hobbels en kuilen te gaan!
Pechtold onderstreepte dat met een aardige anekdote over een klas kinderen bij een kinderboerderij:"Een meisje liep naar een schaap en vond het een lief beest dat ze aaide. Een Marokkaanse jongetje greep het dier achter de schouders beet, voelde het vlees en zei dat het een goed schaap was."
Gouda heeft de laatste jaren aangetoond grote stappen voorwaarts te hebben gemaakt en het is goed dat mensen als Pechtold dat zien en waarderen. Laat dat een extra stimulans zijn om verder te gaan op de al jaren geleden ingeslagen weg en het beleid steeds weer aan te scherpen en te verbeteren.

Geen opmerkingen: