Betrokken

Betrokken

dinsdag 2 november 2010

Gerard Schotanus naar de provincie

"Politici moeten communiceren"

Op de ledenvergadering van de Provinciale Unie Zuid-Holland is Gerard Schotanus gekozen als kandidaat voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 2 maart 2011.

Hij komt op een prachtige 3e plaats te staan en is daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer. Er is dus een reële kans dat Gerard na de verkiezingen naar de Staten zal gaan en dat is voor hem een mooie plek, al zal ik hem in Gouda straks wel gaan missen.

Gerard is nu ruim 12 jaar raadslid in Gouda en houdt zich vooral bezig met ruimtelijke ordening, milieu en armoedebestrijding. Onderwerpen die hem vanuit zijn geloofsbeleving nauw aan het hart liggen.
In de Staten wil hij zich vooral gaan bezighouden met Ruimtelijke ordening, Infrastructuur en milieu.

Gerard heeft zich op lokaal niveau altijd ingezet voor een goede communicatie van de overheid naar de burger, waarbij de politieke partijen een belangrijke rol vervullen. Op provinciaal niveau is goede communicatie ook noodzakelijk en voor Gerard zal het opnieuw een speerpunt zijn.

Een voorbeeld van die communicatie is de gemeentelijke herindeling. Als statenlid moet je op de hoogte zijn van de gevoelens die dat bij de betrokken gemeenten met zich meebrengt om uiteindelijk een eigen verantwoorde keuze te maken
“Het is toch wel opvallend dat er op dit moment vanuit de Staten wordt gedacht dat Gouda Waddinxveen wil annexeren, zonder dat er met de betrokkenen gesprekken zijn gevoerd. De werkelijkheid ligt echt anders.”

Wat dat betreft kan Gerard straks misschien – afhankelijk van de besluitvorming op provinciaal niveau - een belangrijke rol vervullen in het proces tussen Gouda en Waddinxveen, wat heel gevoelig ligt en waar nog veel zal moeten worden gepraat.

Gerard, proficiat met je kandidaatstelling!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Gerard

Gods zegen toegewenst in je verdere politeke loopbaan..!

Fred de Wit ( SGP/Gouda)

Anoniem zei

Beste Theo,
Ik zou dit bericht niet zo snel geplaatst hebben. Nog voor de Provinciale Unie het naar buiten kan brengen (het is hun nieuws) staat het al op internet.
Ietsje meer terughoudendheid vind ik wel op zijn plaats.
Binnen de CU is de regel: plaats niet het nieuws van een ander alsof het jouw nieuws is..

Flip

Gert zei

Beste Gerard,

Ik wens je heel veel sterkte toe voor deze nieuwe uitdaging bij de Staten van Zuid-Holland. Een prachtige voortzetting van je politieke ambitie. In ieder geval Gods Zegen toegewenst

Theo Krins zei

Beste Flip, ik was zelf aanwezig bij de vergadering van de Provinciale Unie en heb alle informatie uit eerste hand. Dit is nu juist het leuke van "social media". De namen gaan tegenwoordig al direct naar buiten. Prachtig toch?!