Betrokken

Betrokken

woensdag 11 november 2009

"Gemeenteraad vergadert op zondag"


Het AD Gouda opent vandaag met een artikel over de aanleg van rotondes in de wijk Goverwelle. Daarbij wordt vermeld: "Afgelopen zondag dwong de gemeenteraad de wethouder af te zien van het opknappen van de kruispunten en ze te vervangen door rotondes."

Ik moest even glimlachen. De afgelopen weken is de zondag(srust) diverse malen in het (landelijke) nieuws geweest en dat hield de journalist blijkbaar ook nogal bezig.
Wees gerust, de raad in Gouda vergadert gewoon op woensdag en zal dat ook blijven doen.
De zondag is in Gouda gelukkig nog meestal een echte rust(ige) dag.

Deze week is het een drukke week met de Programmabegroting 2010 - 2013 op de agenda. Gisteren zijn we nog even grondig door onze bijdrage voor vandaag heen gelopen.
De Raad gaat het zowel vandaag als morgen uitgebreid over deze begroting hebben.
Op zichzelf wel opvallend, aangezien je in deze fase niet veel meer kunt meegeven aan het college. Dat kan je veel beter doen bij de behandeling van de Voorjaarsnota.
Daarnaast is het met de huidige economische crisis zaak om het huishoudboekje goed in de gaten te houden en is het "not done" om met allemaal wensenlijstjes te komen die extra investeringen vragen.

Afgelopen zaterdag was ik trouwens jarig en het onderwerp "hondenpoep" kwam daar nog even nadrukkelijk aan de orde. Ik kreeg van vrienden die tot voor kort ook een eigen hond hadden een bolus in de vorm van een ..... en daarbij een kaartje met de volgende wens: "een welriekend jaar gewenst!" Ze waren het overigens eens met mijn verhaal op de weblog, maar pleitten wel voor meer afvalbakken. Punt van aandacht.

Geen opmerkingen: