Betrokken

Betrokken

maandag 13 juli 2009

Sponsor-diner voor Goudse Voedselbank


Een aantal Goudse organisaties hebben de krachten gebundeld om de Goudse Voedselbank te helpen bij een steeds urgenter probleem. Feit is namelijk dat de vraag naar hulp bij de Voedselbank blijft stijgen terwijl het aanbod afneemt en de kosten van de distributie stijgen.

Om dit probleem aan te pakken hebben de docenten en leerling-koks van de Goudse Waarden en het ID College zich bereid verklaard om alles uit de kast halen voor een sponsordiner op donderdagavond 24 september.

Wie doen er verder nog mee?
Gouwe Cuisine doet mee om de inzet te delen en bij te springen met noodzakelijke hulpmiddelen. En Lions Club Gouda-Bloemendaal heeft dit aangevuld met enkele goede sprekers, de promotie en overall organisatie.
Tijdens het diner zullen als sprekers optreden:
* Marion Suijker, wethouder in Gouda, over het nieuwe armoede beleid van de gemeente Gouda,
* Clara Sies, oprichtster van de Voedselbanken in Nederland, over de noodzaak van voedselbanken en
* Olivia Howell Davies, namens het World Food Program, over de rol van goede voeding. Kortom, de basis is gelegd voor een mooie actie voor een bijzonder goed doel. Met een sterke betrokkenheid van de jeugd.

Normaal gesproken maak ik op mijn weblog geen reclame voor sponsor acties, maar dit initiatief vind ik dermate goed dat ik een keer een uitzondering maak.

Maar ja, als u dit leest en weer wegklikt, heeft het niet veel effect. De bedoeling is dat u overweegt om u aan te melden voor dit sponsordiner!

Velen zullen zich in de problematiek van de Voedselbank herkennen, dat is fijn, maar als u bereid bent daadwerkelijk een financiële bijdrage te geven, terwijl u geniet van een goede maaltijd, dan bewijst u de Voedselbank echt een goede dienst!

Voor meer informatie en inschrijving kunt u terecht op de speciaal opgezette site https://webmail.gouda.nl/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.sponsordiner.nl/De voedselbank heeft tot doel om de minder bedeelden te ondersteunen met levensmiddelen en begeleiding in het oplossen van hun problemen.
Een eenvoudige en doeltreffende oplossing: etenswaren die nog goed zijn, maar om een of andere reden niet de verkoop in gaan, worden ingezameld en uitgedeeld. Er zijn genoeg mensen die het kunnen gebruiken. Minima die bijvoorbeeld maar 1 keer per week een warme maaltijd hebben.

3 opmerkingen:

Michel zei

Ik geef liever "gewoon" 50 euro aan de Voedselbank... Zou me erg ongemakkelijk voelen bij zo'n gelegenheid, hoe goed bedoeld (en effectief) het waarschijnlijk ook is.

Anoniem zei

Theo,

dank voor het plaatsen van je bericht. Bijzonder sympathiek gebaar. Tav de link onderaan: die eindigt nu op een verkeerde pagina. Deze is bedoeld te linken naar www.sponsordiner.nl neem ik aan. groet, Ronald

Anoniem zei

Geef nu de voedselbank geld waarmee ze de juiste dingen kunnen aanschaffen, waar de mensen echt wat aan hebben.
Een groot buffet aanrichten is niet waar die mensen, die het betreft, op zitten te wachten
publiciteitsstunt wat geen doel treft.
Joop