donderdag 4 april 2024

De Goudse bestaat 100 jaar!


Op 2 april jl. is er feest gevierd in de Sint-Janskerk, want De Goudse bestaat dit jaar honderd jaar! Gefeliciteerd!


Meer dan achthonderd (oud-)collega's, zakenpartners en anderen waren samengekomen om dit bijzondere jubileum te vieren. Als een prominent familiebedrijf in de Goudse ondernemerswereld, deelden Geert Bouwmeester (CEO) en Bernardo Walta (commercieel directeur) hoogte- en dieptepunten van de afgelopen eeuw.


Burgemeester Pieter Verhoeve prees het bedrijf voor hun ondernemerschap en betrokkenheid bij de gemeenschap. 

Wat ooit begon op een overloop in een pand aan de Lange Tiendeweg, is nu uitgegroeid tot een bedrijf met zevenhonderd medewerkers en een omzet van ruim 963 miljoen euro. De focus ligt op het midden- en kleinbedrijf, en De Goudse heeft ook veel betekend voor de stad Gouda.

Het bedrijf heeft niet alleen een bloeiende onderneming opgebouwd, maar ook veel geïnvesteerd in de lokale gemeenschap. Zo schonk de oprichter Geert Bouwmeester de Willem Vroesentuin aan de Gemeente Gouda en schonk De Goudse in 1961 een prachtig klokkenspel voor het Stadhuis op de Markt. Dit klokken- en poppenspel symboliseert de overhandiging van de stadsrechten door Graaf Floris V aan het stadsbestuur in 1272.

Ruim veertig jaar geleden richtte Ad Bouwmeester, destijds bestuursvoorzitter van De Goudse, Stichting Genootschap Graaf Floris de Vijfde op, wat heeft bijgedragen aan de financiering van tal van evenementen in Gouda. 

Bovendien was de De Goudse jarenlang hoofdsponsor van de Goudse Nationale Singelloop, is betrokken bij de Weekendschool, was sponsor van Gouda750 en werkt de huidige bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester momenteel aan het weer mogelijk maken van een Jazzfestival in Gouda.

Als voorzitter van SBG Gouda en voormalig werknemer, ben ik oprecht verheugd over deze grote betrokkenheid bij Gouda. Ik wens De Goudse nog vele succesvolle en betrokken jaren toe!



Burgemeester Pieter Verhoeve



Geen opmerkingen: