maandag 1 april 2024

Wat een feest!




Meer dan 2.500 mensen bij 9e PaasOntbijt in Gouda!


Ruim 250 (!) vrijwilligers zorgden ervoor dat de gasten vanuit de hele wereld konden genieten van het PaasOntbijt op Tweede Paasdag. Een jaarlijkse traditie op het marktplein van Gouda, voor iedereen en gratis toegankelijk.


Er waren meerdere filmploegen vanmorgen bij het 9e PaasOntbijt in Gouda, waaronder RTV West, RTV Gouwestad en Hart van Nederland.


Dit jaar was het aantal tafels verder uitgebreid naar 2.700 zitplaatsen en de meeste plekken waren nodig! De lange tafels werden gedekt met placemats, eitjes, broodjes, koffie en allerlei soorten beleg en de bediening was in handen van de vele vrijwilligers. Die vrijwilligers zijn afkomstig uit meer dan 20 verschillende kerken uit Gouda en uit de lokale politiek. Zo uniek als de veelkleurigheid van de vrijwilligers is, zo veelkleurig waren ook de gasten. Het allerbelangrijkste van het Paasontbijt is dat Gouwenaars elkaar ontmoeten en letterlijk zien zitten.



In verband met 1 april waren er diverse verrassingen. De grootste verrassing was voor de drijvende kracht achter dit Paasontbijt: Irene Klein Haneveld. Zij werd benoemd tot ereburger van Gouda!


Ook genoten we van het onverwachte optreden van Michiel Rene van ’t Landt die op weergaloze wijze “Amazing Grace” zong.



Ds. Maarten Blom die een korte overdenking hield, wees mensen erop dat God er echt is, ook al moet je soms door grote tegenslagen heen.


We zien terug op een geweldig Paasontbijt waarin Gouda opnieuw laat zien dat we de verbinding met elkaar zoeken!



Irene kijkt of de tafels goed staan





Veel media aandacht

Even een selfie inclusief mijn vrouw Marjan


Zo'n 50 vrijwilligers vanuit PKN De Oostpoort


Irene Klein Haneveld wordt ereburger van Gouda

De kinderburgemeester met kindercollege

Mooi totaaloverzicht




Vandaag jarig!





Samen met de nieuwe ereburger op de foto



Geen opmerkingen: