Betrokken

Betrokken

maandag 3 september 2018

Lege muur bij IJsselhof


Begin 2018 was er veel onrust onder de Gouwenaars omdat de naam "IJsselhof" van de buitenmuur bij de begraafplaats was vervangen door "Yardenhuis Gouwestreek". De naam "IJsselhof" is voor veel Gouwenaars verbonden met een plek waar een geliefde is begraven of gecremeerd. Zo’n naam kan je niet zomaar veranderen!

Actie Marianka Peters van de Goudse Post
Yarden had dit onderschat en onder grote druk vanuit de bevolking en de politiek heeft Yarden uiteindelijk besloten om de naam "Yardenhuis Gouwestreek" van de muur te halen en de naam "IJsselhof" weer opnieuw aan te brengen.
Dat kon niet met de oorspronkelijke letters, want die waren er niet meer, dus er moest een nieuw ontwerp komen.

Tot op de dag van vandaag is de muur nog altijd leeg en daarom heb ik namens de ChristenUnie maar eens gevraagd hoe dat nu precies zit. 

Yarden beantwoorde deze vraag als volgt:
"Yarden heeft in mei een voorstel voor de belettering ingediend bij de ODMH. Dit voorstel is in juli afgewezen. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw voorstel, dit is begin september gereed. Na goedkeuring van de ODMH (Omgevingsdienst Midden-Holland) worden de letters in productie genomen en daarna aangebracht."

Naamsvermelding van IJsselhof gaat nog wat indirect...

Zo'n naam wijzigen heeft meer impact dan ik (en anderen) hadden verwacht, maar ik ga er vanuit dat in ieder geval dit jaar de naam "IJsselhof" weer keurig op de muur bij de begraafplaats staat vermeld. 
Dat zal voor veel Gouwenaars goed nieuws zijn!                     


3 opmerkingen:

Hans Suijs zei

Daarmee kan de discussie begraven worden.

Hans Wijnsema zei

Wat is er nu zo moeilijk aan die belettering? Google weet raad:
https://www.google.nl/maps/@52.0096734,4.7267648,3a,15y,161.48h,86.07t/data=!3m6!1e1!3m4!1sgQjSC06IXIdtIcDgFXz3KQ!2e0!7i13312!8i6656

Het zou Yarden sieren als de belettering weer in de oorspronkelijke vormgeving wordt uitgevoerd.

Leo Bos zei

Kunnen ze intussen het voegwerk herstellen is hard nodig.