Betrokken

Betrokken

woensdag 3 januari 2018

Veel ouderen voelen zich eenzaam!

De ChristenUnie deelt nieuwjaarskaarten uit aan ouderenUit onderzoek van TNS/NIPO blijkt dat 50% van de ouderen tussen de 75 en 85 zich eenzaam voelt. Voor 85-plussers is dat zelfs 60%. Voor 20% van de ouderen geldt dat zij geen kerst en oud & nieuw vieren. 

De ChristenUnie wil graag onderstrepen dat het belangrijk is om oog te hebben voor ouderen en heeft daarom nieuwjaarskaarten uitgedeeld aan bewoners van de Ronssehof, Hanepraij, Irishof en Gouwestein.
Dat leverde veel positieve reacties op. Zo gaven de bewoners aan blij te zijn met de aandacht voor de zorg.

De komende raadsperiode zet de ChristenUnie weer stevig in op zorg. De focus ligt daarbij een toegankelijke openbare ruimte en toegankelijk openbaar vervoer. Verder wil de ChristenUnie dat mantelzorgers worden ontlast zodat zij de zorg beter kunnen volhouden.


Maar de belangrijkste wens voor 2018 voor de (oudere) inwoners van Gouda is
"liefde, warmte en oog voor elkaar!"

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig Nieuwjaar!

Ik hoop dat er in het nieuwe jaar goed voor onze ouderen en zieken zal worden gezorgd, want zij hebben daar het volste recht op.

Marinus Ferdinand

Anoniem zei

Leuk dat er in verzorgingshuizen kaarten zijn uitgedeeld. Maar waarom niet in de Savelberg???? Is dat te KATHOLIEK?. En weten jullie hoeveel eenzame ouderen ALLEEN THUIS gezeten hebben?????? Ik hoop dat dit initiatief uitbreiding zal krijgen maar dan voor ALLE EENZAMEN ouderen of ze nou een geloof belijden of niet!!!!!

Theo Krins zei

We hebben een aantal tehuizen uitgekozen om daarmee te onderstrepen dat er aandacht voor eenzaamheid voor ouderen nodig is. Het probleem is uiteraard groter en het zou mooi zijn om alle ouderen zo'n kaart te geven, maar dat was praktisch gezien niet haalbaar. De selectie had overigens niet met godsdienstige overtuiging te maken, dat blijkt ook wel uit de namen die worden genoemd.

Anoniem zei

Het zijn niet alleen de ouderen die eenzaam zijn Er zijn zo blijkt uit onderzoek ook veel kinderen/pubers eenzaam Met name uit gebroken gezinnen en als kind nergens meer echt bij horen.Ze voelen zich niet meer thuis in het nieuwe samengesteld gezin en gaan vaak al heel vroeg het huis uit In de eenzaamheids-discussie wordt deze doelgroep vaak vergeten

Anoniem zei

Christenvervolging wereldwijd erger dan ooit. Wat gaat de CU er in 2018 aan doen? Ook in Gouda.