Betrokken

Betrokken

donderdag 7 december 2017

Verrassende nieuwkomers op kandidatenlijst voor ChristenUnie Gouda

Foto: Lima Fotografie

Jasper Janssen

De kandidatenlijst van de ChristenUnie bevat een aantal verrassende nieuwkomers. Hoogste nieuwkomer is Jasper Janssen (plaats vijf). Jasper is 23 jaar en nu al betrokken bij tal van sociaal-maatschappelijk activiteiten in Gouda. Zo is hij één van de oprichters van de stichting Netwerk samen voor Goud. Deze stichting koppelt jonge vrijwilligers aan hulpvragen van bijvoorbeeld de voedselbank of het Leger des Heils. Tot voor kort was Jasper ook bestuurslid van ’t Swanenburghshofje. Jasper Janssen : “In de politiek wil ik mij hard maken voor jongeren. Zij verdienen alle ruimte en ondersteuning om zich in te zetten voor de mensen uit hun straat, buurt of wijk””.

Marjanne van Kleij

Zelfstandig ondernemer Marjanne van Kleij (plaats tien) staat ook voor het eerst op de lijst van de ChristenUnie. Velen kennen haar als mede-eigenaar van Kempkes Optiek. Marjanne is verder actief binnen de SOG en het Doe Platform. Marjanne van Kleij: “Ik ben blij dat de leegstand in de Goudse binnenstad afneemt, maar we zijn er nog niet. Politiek maak ik mij graag sterk voor een veilige en groene binnenstad met een bloeiende detailhandel”.

Andere nieuwkomers op de lijst zijn Petra Hamm-van Bodegraven (plaats zes) en Arwin Zeelenberg (plaats negen). 

Top-4

De ChristenUnie heeft op dit moment vier raadsleden: Theo Krins (lijsttrekker), Anna van Popering-Kalkman, Christiaan Quik en Wout Schonewille. Zijn hebben zich allen opnieuw kandidaat gesteld en vervullen de plaatsen één tot en met vier op de lijst. Verder staan ook burgerraadslid Martijn Riet (plaats zeven) en fractiesecretaris Mirjam Roos-Proos (plaats acht) op de lijst.

Plek 11 t/m 38


11. Gert van den Brink
12. Noor Oosterom
13. Vivian Kholobalee
14. Rianne Zuurmond
15. Louis Rustenhoven
16. Thera de Haan
17. Niek Terlouw
18. Thijs Jansen
19. Ineke van Beijnum
20. Niek Tramper
21. Ruud Broekhuizen
22. Irma Lodewijks
23. Harro Janssen
24. Arjen Voogt
25. Gert Olbertijn
26. Stephan Meijers
27. Melle de Vries
28. Swannet Boer
29. Ruud de Groot
30. Harm van Schie
31. Clemens Tempelman
32. Mirjam Bikker
33. Sjenet van der Plas
34. Gerard Schotanus
35. Hanny den Hertog
36. Jacob Pot
37. Peter Vermaat
38. Sjaak Verbree1 opmerking:

Anoniem zei

Gewoon bezuinigen op ouderen -en ziekenzorg, zou ik zeggen, Theo, en niet in functie zijnde raadsleden doorbetalen. Goed bezig.