vrijdag 28 april 2017

Koningsdag in Gouda


Op 27 april was het Koningsdag en vierde koning Willem-Alexander zijn 50e verjaardag. Het was daardoor extra bijzonder. Heel mooi hoe hij de avond voor zijn verjaardag heel open en soms ook emotioneel sprak met Wilfried de Jong. In de pers werd terecht lovend over dit interview geschreven.

NRC schrijft bijvoorbeeld: ‘De koning is in één klap van zijn jetset-imago af’ In de Volkskrant staat dit citaat:  'Ik schoof naar het puntje van mijn stoel en ben daar blijven zitten'.

Op Koningsdag mocht Tilburg de koning ontvangen, maar ook in Gouda was er van alles te doen en het Oranje Comité Gouda en vele vrijwilligers hadden hun best gedaan om er een mooie dag van te maken. Het weer viel gelukkig mee, het was bijna de hele dag droog en de zon scheen regelmatig.


Zelf ben ik naar het Oranjeconcert in de St.-Janskerk geweest. Hier ik heb genoten van de muziek van de Stedelijke harmonie Caecilia en het Pop- en Jazzkoor Flexible Sound.

Bijzonder was het "Lied voor de Koning" dat speciaal voor deze dag was gecomponeerd. In dit lied staat o.a.:



"Hoe we ook onderling allen verschillenieder kan helpen bij wat wij graag willen.Dan is er niemand meer werkelijk alleenEén voor ons allen en allen voor één.als we naast kijken, ook werkelijk zien,als we naast horen ook luisteren misschien,en dan begrijpen en stoppen met haten,als we dan lachen en eindelijk praten,dan komt 't goed. Dus geef me je handen loop met me mee door dit prachtige land."

Daarna was er een bijeenkomst met lunch in het stadhuis op de Markt. Leuk om alle gedecoreerden te zien en goed om met elkaar het glas te heffen op onze koning.

Als afsluiting ben ik (uiteraard) naar de Oranjeboulevard op de Raam geweest. Zoals ieder jaar is het er enorm druk en gezellig.  Chapeau voor de organisatie die dit ieder weer mogelijk maakt!


Hieronder een beeldverslag:



Caecilia

Flexible Sound
Bijeenkomst in het stadhuis op de Markt
Jan van Ingen, voorzitter van het Oranje Comité  
De heer P. (Pieter) Postma (links) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor Toonkunst Gouda. Rechts: de heer G. van Nieuwpoort

Een toast op de koning

Lunch

Oranjeboulevard
Lief plaatje van vier raadsleden :-)   (foto: Johan Weeber)




Wie is die man links op de foto...? (foto: Peter den Boer)



"Twee jurken voor je vrouw of voor jezelf"
  

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie foto's Wat mogen we blij zijn met onze koning en Koningin! En onze gezellige koningsdag