Betrokken

Betrokken

maandag 17 april 2017

Mooiste Paasontbijt van NederlandTwee jaar geleden zat Irene Kleine Haneveld van Bijbelshop Samma op een terrasje met een aantal ondernemers waarmee ze in het binnenstadsbestuur zit. Ze werd uitgedaagd om een paasontbijt en paasviering te organiseren. Deze handschoen pakte ze meteen op.


Vorig jaar mochten we vervolgens de eerste editie beleven. Weliswaar vanwege het weer in Het Oude Stadhuys, maar een overweldigend succes en hiermee was een nieuwe traditie geboren. Vandaag konden we gelukkig het ontbijt buiten organiseren en het was een geweldig feest.

Meer dan 120 vrijwilligers uit 12 kerken zorgden ervoor dat het ontbijt vlekkeloos verliep en de vele honderden gasten genoten zichtbaar van het ontbijt, de muziek en de toespraken.

Vandaag hebben we Gouda op haar best gezien en het smaakt naar meer. Wat zou het geweldig zijn als in de zomermaanden er iedere maand op een zondag een ontmoeting op de markt kan worden georganiseerd gecombineerd met een openlucht kerkdienst. Dan verbinden we al het goede aan elkaar!

Beelden zeggen soms meer dan woorden, dus hierbij een uitgebreid foto verslag van het Paasontbijt.

Met 120 mensen alles opbouwen


Het regent nog licht, maar er wordt beter weer verwacht!

Voor alle gasten is er een prachtige glossy van het Nieuwe TestamentDe tafels worden gedekt
 


Alle is klaar en de zon schijnt1

We zijn er helemaal klaar voor!

Irene Kleine Haneveld introduceert wethouder Corine Dijkstra (ChristenUnie), die de opening verricht

De gasten genieten van het ontbijt 


De band liet zich goed horen :-)

De "droomdominee" deed weer zeer gevatte uitsprakenDominee Tanno Verboom sprak over het leven met Jezus,
die ons leven wil vernieuwenEen groot compliment voor Henri van Heffen, die ervoor zorgde dat alles prachtig schoon was en bleef

Veel dank aan de sponsoren!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een enorm goed initiatief! Leuke foto's ook.

Terzijde Theo. Even iets politieks: ik dacht dat de CU druk was met vliegtuiglawaai boven Gouda. Dat is weer actueel aan het worden met al die dalende vliegtuigen voor de Aalsmeerbaan, iedere 2 minuten lopen ze te gieren, niet normaal dit. Heeft iets te maken met tijdelijk sluiten Kaagbaan, maar dit is toch niet normaal, hoe kan dit zomaar? Gewone mensen hebben hier geen moer over te zeggen, maar wist u dat 70 procent van de vluchten transfer verkeer is, dat helemaal niet in NL hoeft te zijn?

Theo mooie kans voor de CU landelijk om hier grote zorg bij te hebben, zeker als jullie nodig zijn in een nieuwe coalitie. Want de plannen voor nog meer vliegverkeer liggen al klaar, zeker bij partijen als de VVD.

Christiaan Quik zei


Beste anoniem,

De ChristenUnie zet zich al lokaal een aantal jaren in voor vliegtuigoverlast. Meer kunt u onder andere lezen in deze blog: http://bit.ly/2haABnY maar ook andere blogs die u op christiaanquik.blogspot.nl kan lezen.

Groet,

Christiaan Quik
Raadslid ChristenUnie Gouda