Betrokken

Betrokken

vrijdag 21 september 2012

Bewogen avond in Gouda

   

Woensdag 19 september was er een bijzondere raadsbijeenkomst voor de ChristenUnie:
voor het eerst heeft onze fractie om een interpellatie debat aangevraagd en tevens namens we afscheid van ons burgerraadslid Sieds Elze Sennema en mochten we Wout Schonewille verwelkomen als nieuw burgerraadslid.

Schuldhulpverlening

Op deze avond kwam ook het laatste rapport van de Goudse Rekenkamer aan bod, dat gaat over de schuldhulpverlening.
Formeel is de rekenkamer sinds 1 juli niet meer in functie, daar we sinds die datum een regionale rekenkamer hebben. Dit werd door de leden van de Goudse Rekenkamer wel heel letterlijk geïnterpreteerd, want niemand had meer de moeite genomen om het rapport toe te lichten.
Dit was jammer, ook voor henzelf, aangezien er heel wat complimenten werden uitgedeeld over de kwaliteit van het rapport en dat is in het verleden wel eens anders geweest...

Interpellatiedebat

De fractie van de ChristenUnie maakt zich grote zorgen over het mogelijk moeten terugbetalen van maar liefst € 859.000,- van het participatiebudget. Ook heeft ze zich gestoord aan de wijze waarop de raad tot nu toe over dit dossier is ingelicht.

In de Nieuwsbrief van de Gemeenteraad staat kernachtig:
"Het geld is weliswaar besteed aan het doel waarvoor de gemeente het gekregen had, maar de administratieve verantwoording is niet helemaal correct en op tijd verlopen. De ChristenUnie wil garanties dat zoiets nooit meer kan gebeuren en heeft vraagtekens bij de manier waarop de informatievoorziening naar de raad is verlopen. Het college wilde op een aantal vragen geen antwoord geven omdat de zaak nog onder de rechter is. De ChristenUnie en andere fracties toonden hiervoor begrip maar willen het onderwerp mogelijk opnieuw bespreken als er een uitspraak in hoger beroep is."


Afscheid van Sieds Elze
Beëdiging van Wout Schonewille (ChristenUnie) en Wim Meijerink (CDA) 

Afscheid en welkom

Aan het eind van de besluitvormende raadsvergadering nam burgemeester Jan Mans afscheid van Thomas van Dijk (CDA) en Sieds Elze Sennema (ChristenUnie). Sieds Elze kreeg heel wat complimenten te horen en het is jammer dat hij de politiek gaat verlaten. Hij was beoogd opvolger van Gerard Schotanus, maar door het aanvaarden van een baan op de Veluwe is alles anders gelopen.
Wout Schonewille staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie en is al enige tijd betrokken bij de plaatselijke politiek. De fractie is blij dat hij bereid zijn kennis en talenten in te zetten als burgerraadslid.

Al met al was het een avond waarin de ChristenUnie zich nadrukkelijk heeft geprofileerd, al is dit geen doel in zichzelf, aangezien we in de politiek actief zijn om een bijdrage te leveren aan het goed besturen van onze mooie stad Gouda.

Geen opmerkingen: