maandag 29 juli 2024

Crowdfunding voor wandelende bomen

 

Gouda Bruist heeft weer een erg leuke en ook duurzame actie bedacht. De financiering komt via Crowdfunding en vandaag is het laatste nog benodigde bedrag binnengekomen. Maar de actie gaat nog door!


"Wil jij ook zo graag in het groen wonen? De wandelende bomen komen naar je toe. De buurt loopt uit en ontmoet elkaar onder de bomen.

Bomen zijn tof. Bomen zorgen voor schaduw als het warm is, en een plek om te schuilen als het regent. Bomen geven zuurstof. Ze dragen bij aan leven in de grond en boven de grond. Bomen zijn een plek om te spelen en een plek om te ontmoeten.

10 wandelende bomen in 2024

Met de Wandelende Bomen merk je hoe het is als een versteende plek groener en gezelliger wordt. Op uitnodiging van buurten lopen we met de bomen door de wijken en toveren we straten tijdelijk om tot groene oases en levendige ontmoetingsplekken. De eerste stop: De Verwondering in Gouda in de binnenstad van Gouda"

Het idee is om er een groeiproject van te maken voor 5 jaar. Gouda Bruist start in de tweede helft van 2024 met 10 wandelende bomen en enkele concrete activiteiten.


Crowdfunding

Voor het project in 2024 is € 3.200,- benodigd en de inzet was om dit middels crowdfunding binnen te halen. Ruim een maand geleden is het project gestart en vandaag (29 juli) is het laatste benodigde bedrag binnengekomen. Het VSBfonds heeft met een gift van maar liefst € 500,- een flinke duit in het zakje gedaan.

De actie gaat echter nog door, omdat ze het project niet stopt met deze actie in 2024 en dit initiatief graag een goede financiele basis wil hebben. Dus doe mee als je je dit – net als ik – een goed initiatief vindt. Doneren kan via: https://crowdfunding.voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/3561/wandelende-bomen

Doe mee en laat je bomen wandelen! Geef jouw bijdrage voor wielen, bakken en de bomen. Met jouw hulp maakt Gouda Bruist een groene karavaan! Bomen van de stad. 




Geen opmerkingen: