dinsdag 7 november 2023

"Accepteer pech, leef jouw leven en verbind!"

Samen met Maarten van der Weijden en Don Frederiks (GBC) op de foto


Vanavond organiseerden de De Goudse Business Club samen met de SBG Gouda een inspiratieavond bij de Sligro Food Group in Gouda met Maarten van der Weijden als gastspreker.

Maarten kreeg in 2001 de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had - zoals hij dat zelf ziet - het geluk te herstellen. Maarten zijn visie op het hebben van kanker is dat je domme, domme pech hebt en dat het geen kwestie is van 'vechten' om te kunnen herstellen. 

Olympisch goud

Als kind vond hij zwemmen al leuk en na zijn ziekte heeft hij zich er helemaal op toegelegd en de resultaten van zijn enorme doorzettingsvermogen zijn bekend: Maarten won in 2008 het olympisch goud bij de 10 km open water zwemmen. Later zwom hij de Elfstedentocht in 2018 en 2019, waarbij hij in 2018 na 163 km niet meer verder kon en in 2019 de volledige tocht van 195 km uitzwom. Hij heeft de Elfstedentocht ook als triatlon volbracht. Een ongekende prestatie.

Kankeronderzoek


Maarten zet zich in voor kankeronderzoek, omdat hij anderen het geluk gunt dat hij zelf heeft gehad. Met zijn stichting, de Maarten van der Weijden Foundation, heeft hij in een jaar ruim 11 miljoen euro ingezameld!


Doelen stellen


Hij nam ons vanavond mee in zijn verhaal van het zelf verantwoordelijk zijn voor alles wat hem overkomt, dat was hem zo geleerd, maar toch niet voor zijn ziekte. Na een intensieve periode kon hij de ziekte achter zich laten en ging hij zich steeds meer toeleggen op het zwemmen. Door een geweldig goede coach en een groot doorzettingsvermogen werden zijn prestaties steeds beter. Hij leerde daarbij ook omgaan met tegenslagen. 
Bij het zwemmen stelde hij zich een doel: gaan voor goud. Stelde dat tijdens het zwemmen weer bij, maar ging uiteindelijk toch voor het goud. Een intrigerend verhaal waarbij je bij hem aan de lippen hangt.

Ron Heijberg, vestigingsmanager van Sligro Gouda, bedankt Maarten van der Weijden

Het leven gaat niet vanzelf, maar Maarten van der Weijden liet ons vanavond zien en horen dat je geen slachtoffer bent van wat je overkomt, maar dat je met doorzettingsvermogen, doelen stellen, goede coaching en een positieve mindset tot grote prestaties kan komen!

Voor mij was deze avond een prachtig verjaardagscadeau!



Geen opmerkingen: