maandag 24 april 2023

Gouda viert feest! Michelinster en Best Beer Cafe 2023

Foto: Frank de Roo

In korte tijd staat Gouda tweemaal in de schijnwerpers door bijzondere gebeurtenissen in de horeca. Vandaag maakte Michelin bekend dat restaurant LIZZ een Michelinster krijgt en eerder is Biercafé De Goudse Eend uitgeroepen tot "Best Beer Café in The Netherlands". 
Gouda mag trots zijn op deze Goudse horeca ondernemers!

Totaalbeleving

Primeur! Lizz is het eerste restaurant in Gouda dat een Michelinster heeft gekregen!

“De inspecteurs van Michelin roemen de locatie in het voormalige weeshuis in de binnenstad van Gouda. ,,Een idylle.” Ook de keuken krijgt een compliment. ,,Een moderne keuken met Aziatische invloeden‘’, klonk het maandagmiddag in het DeLaMar Theater in Amsterdam.”

Michelin: ‘Met Remco Kuijpers heeft LIZZ een talentvolle chef in huis. Hij legt gevoeligheid op het bord dankzij zijn uitstekende technieken. Specerijen, fruit en subtiele Aziatische aciditeit geven Nederlandse topproducten een extra dimensie. In het mooiste gebouw van Gouda – een combinatie van karakter, oude gewelven, fleurige decoratie en luxueus design – wacht een totaalbeleving. Tot de attente service en verrassende wijnpairings aan toe!"

Namens het bestuur en Centrummanager van SBG Gouda: van harte gefeliciteerd Sharon van GastelLennart van GastelRemco Kuijpers en de rest van het team! 




Genieten en beleven

De Engelse lifestyle magazine LUXLife heeft Biercafé De Goudse Eend uitgeroepen tot Best Beer Café in The Netherlands. 

Een ongelofelijke knappe prestatie van Jeroen Carel-Visser die behoorlijk verrast is door deze prijs:
“Ja, dat was best een verrassing, toen ik gisteren een pakketje uit Engeland ontving, waarin de trofee zat”, aldus Jeroen. “Er zijn zoveel goede biercafé’s in Nederland, dat juist mijn zaak wordt uitgeroepen tot beste biercafé, is een hele eer”. 

Bij De Goudse Eend draait het om genieten en beleven. Als gast kom je binnen en zoek je een plekje aan tafel, aan de bar of bij mooi weer in de Biertuin achter het café. Je scant de QR code op tafel en je komt op digitale bierkaart. 
De basis van de service in De Goudse Eend is persoonlijk bieradvies! "Liever geven wij wat langer uitgebreid advies dan snel zomaar een bier serveren, dat is onze kracht", zo vertelt Jeroen.
 
Deze trofee is een opsteker voor de Goudse Eend na die vervelende corona jaren hiervoor. Ze zijn heel goed bezig voor hun gasten. Absoluut een aanrader als je naar Gouda komt of in Gouda woont!

Vanuit het bestuur van SBG Gouda een hartelijke felicitatie!! 
We zijn heel trots op deze Goudse ondernemer!

Geen opmerkingen: