dinsdag 10 mei 2022

Geweldige ondernemersavond in Gouda!

Op 9 mei jl. organiseerde de Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) een inspiratiebijeenkomst in de De Goudse Schouwburg voor de ondernemers in Gouda

Tijdens deze avond presenteerde het bestuur zich aan de achterban en vertelde ieder bestuurslid met welke taken hij of zij bezig is. Als voorzitter presenteerde ik het jaarplan. 

In het jaarplan staan verschillende onderwerpen, zoals: aanpak leegstand, fietsparkeerplan binnenstad, mobiliteit, evenementen, kernwinkelgebied (moet deze al dan niet inkrimpen) en integrale aanpak van afval en groen.

Afval op vaste dag in de week ophalen

Met name het onderwerp afval leeft bij de ondernemers. Ze zijn het afval in de straten echt zat en het bestuur van de SBG is dat met hen eens. Het is een combinatie van gedrag van bewoners en ondernemers enerzijds en onduidelijkheid over tijdstip van afval ophalen anderzijds. Als praktische oplossing wordt geopperd om alle afval op een vaste dag in de week op te halen.

We hebben uitgelegd dat we aan de gemeente kenbaar hebben gemaakt dat we voor de zomer met alle verantwoordelijke partijen voor het ophalen van afval en onderhoud van groen om tafel willen om met elkaar een plan van aanpak op te stellen om zo vanaf 2023 beide zaken goed op orde te hebben in de binnenstad.

Lokale Bon

De centrummanager Hans van Aalst vertelde over het initiatief om in Gouda de Lokale (cadeau)Bon te gaan introduceren met de naam "Geef Gouda Door".  



Hans van Tellingen

Hoogtepunt van de avond was de bijdrage van bekende retail specialist: Hans van Tellingen. Hans is auteur van de bestsellers "Waarom Stenen Winkels Winnen" en #WatNouEindeVanWinkels

Een recente uitspraak van hem is: 'Crisis in de binnenstad? Los het op met gratis parkeren en gratis plassen.’

Hij doet al ruim 25 jaar onderzoek naar retail. Hij prikkelde de ondernemers over de toekomst van stenen winkels, parkeren en diverse andere onderwerpen die met name de retail raken.

Gratis parkeren in binnenstad Gouda

Het onderwerp parkeren maakte heel wat los bij de aanwezige ondernemers en een aantal wil dat Gouda gaat onderzoeken of de eerste twee uur gratis parkeren in de binnenstad haalbaar is. De ondernemers willen weten wat dit zou gaan kosten. Duidelijk is dat deze maatregel de aantrekkelijkheid van de binnenstad zal vergroten aldus Hans van Tellingen. We hebben toegezegd dit onderwerp te gaan agenderen voor het bestuur van de SBG.

De avond stond ook in het teken van verbinding en het verheugde ons daarom dat wethouder financiën en economie Michiel Bunnik, diverse raadsleden en ambtenaren aanwezig waren. Maar ook vertegenwoordigers van Gouda-Onderneemt! en Winkelcentrum Bloemendaal en GoStores Gouda.  

Het was de eerste avond voor ondernemers die de SBG als nieuwe binnenstad organisatie heeft georganiseerd en we zien terug op een zeer geslaagde avond.

Fotografie: Oscar Limahelu / https://www.limafotografie.nl









Arjan Versteeg (Retail)

Lennart van Gastel (Horeca)

Bianca van Dam (Groot Winkelbedrijven)

Rob van Willigen (Bedrijven)

David Bentley nam bestuurslid Maurits Kortleven waar (Vastgoed)

Erna Staal (Cultuur)
,
Hans van Aalst (Centrummanager)





Hans van Tellingen 









Gouda750-sokken voor Hans van Tellingen

en het boek 750X Gouda



4 opmerkingen:

Arjan zei

Mooie blog en foto's!

Hein zei

Goed plan om een breed draagvlak te maken om Gouda te promoten.

July zei

Dank aan jullie allen, voor deze goed georganiseerde ondernemersavond!

Anoniem zei

Wat een leuke sokken, waar zijn deze te koop?