dinsdag 8 september 2020

Bewoners Gildenburg onaangenaam verrast


Op maandag 31 augustus jl. heeft Van Wijnen op de parkeerplaats van de Gildenburg een afzetting geplaatst waardoor er zo n 30 parkeerplaatsen niet meer kunnen worden gebruikt. Tevens zijn twee gestapelde containers geplaatst voor de ingang van flat, waardoor de invalide oprit is geblokkeerd. 

Dit hangt samen met de verbouwing van de JUMBO in WC Bloemendaal die op 23 september zal worden heropend.


De bewoners zijn van deze afzetting niet anders dan door een blanco briefje onder de ruitenwissers van hun auto, met de mededeling dat ze hun auto moesten verwijderen, op de hoogte gesteld. Diverse bewoners hebben inmiddels een melding gedaan bij meldpunt openbaar gebied.

Naar aanleiding hiervan heeft de fractie van de ChristenUnie de volgende technische vragen:

  1. In hoeverre handelt Van Wijnen conform een afgegeven vergunning?

  2. Wat is de reden dat de bewoners niet officieel op de hoogte zijn gesteld?

  3. Waarom zijn er geen gele borden geplaatst op deze locatie?

  4. Hoelang gaat deze situatie duren?

  5. Wat gaat de gemeente doen richting de bewoners m.b.t. deze situatie?




11 opmerkingen:

Bert zei

Heel goed Theo, die vragen ! Het is werkelijk schandalig dat deze dingen op zo'n lompe wijze gebeuren.

Cees zei

Zie weer de enige partij die zich verbaasd over hoe we met elkaar omgaan. Theo en cu goede reactie

Jan B zei

Ja, zo gaat de gemeente Gouda om met het informeren van de bewoners. Toen enkele jaren geleden de straatverlichting in onze straat ingrijpend werd gewijzigd, kregen de bewoners op de dag dat de werkzaamheden al in uitvoering waren alleen een briefje in onbeholpen Nederlands van de aannemer door de bus. Na verontwaardigde reacties van een aantal bewoners kwam de verantwoordelijke wethouder met de mededeling dat ze voortaan beter op zouden letten bij het informeren van de burgers. Daar verwachtten we toen ook al niet veel van.... Maar als je als burger een (kleine) verandering aan je woning wilt aanbrengen, wordt dat al uitgebreid in de Goudse Post aangekondigd...

Gerard zei

Je vraagt je werkelijk vaak af, waar die hersens van die lui zitten. Ik stel vaak vast dat op en afritten geblokkeerd worden door busjes van aannemers. Het zal ze waarschijnlijk worst wezen. Bij de ingangen van het winkelcentrum Bloemendaal is het vaak raak.
Rollators, scootmobielen, rolstoelen. Niet kan er meer door. Handhavers? Nooit gezien.
Trouwens handhavers. Op de zaterdagmarkt is een verplichte looprichting aangegeven. Geen handhavers, dus heel veel mensen trekken zich er niets van aan. Lopen dwars door de draad heen.
Oh ja korte ervaring. Wij zitten op terras, komt er iemand pal tegen ons aan zitten. Op mijn vriendelijk verzoek een beetje afstand te houden reageert de man. ,,ik moest niet zeiken, blijf toch thuis,,!! Aso's genoeg in Gouda.

Anoniem zei

Beste Theo,

Zijn de bezoekers van de Plus markt ook onaangenaam verrast?

Anoniem zei

Persoonlijk verwacht ik rond 5 december nog veel meer onaangename verassingen....

Anoniem zei

https://www.ad.nl/gouda/angstaanjagende-pestdokters-waarschuwen-voor-corona-tijdens-zotte-zaterdag-belangrijk-om-voorzichtig-te-zijn~afad526f3/

Anoniem zei

Beste Theo,

Ik zag onze burgemeester bij het NPO-journaal, en hij liet zich uit over ons aller Gouden Koets. Past bij onze traditie, vind ik.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die gekwetst worden als ze onze koets weer zien, omdat ze zelf geen goud hebben. Daarom verwacht ik dat W.A. van Buuren in zijn oneindige wijsheid zal besluiten om de koets definitief op stal te houden. Jammer hoor!

Boze Witte Man, Gouda Noord

Anoniem zei

Ik vind die branden in Gouda-Oost ook een onaangename verassing!!!

Anoniem zei

"'Min 20 graden', sprak de eskimo, 'de lente hangt in de lucht.'"

Anoniem zei

https://www.ad.nl/woerden/ruut-77-is-geluksprofessor-vrouwen-zijn-vooralsnog-niet-gelukkiger-geworden-van-emancipatie~a0c4d17ae/