Betrokken

Betrokken

donderdag 27 december 2018

Mirjam Salet waarnemend burgemeester in Gouda

Mirjam Salet
Foto: gemeente Gouda

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 15 januari 2019 mevrouw M. (Mirjam) Salet tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gouda.De burgemeestersvacature in Gouda ontstaat door het vertrek van burgemeester Milo Schoenmaker. Hij wordt bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De commissaris van de koning heeft, na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad, besloten om tot aan het aantreden van de kroonbenoemde burgemeester een waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek over het gewenste profiel heeft de commissaris mevrouw Salet (PvdA) voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken. De fractievoorzitters kunnen zich vinden in de voordracht van de commissaris om mevrouw Salet als waarnemend burgemeester te benoemen.
In het voorjaar van 2019 zal de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester van start gaan. 
 
Bestuurlijke ervaring

Mevrouw Salet is 66 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Tot september 2018 was zij burgemeester van Nissewaard. Daarvoor wij zij, na de fusie van de gemeenten Spijkenisse en Bernisse in 2015, waarnemend burgemeester van deze gemeente. Van 2007 tot aan de fusie was mevrouw Salet burgemeester van Spijkenisse. Daarvoor was zij van 2000 tot 2007 burgemeester van Hoogezand-Sappermeer en van 1993 tot 2000 van ’s-Gravendeel.  Van 1985 tot 1993 heeft zij het wethouderschap van de gemeente Gorinchem vervuld. Daaraan voorafgaand was zij een aantal jaren gemeenteraadslid/fractievoorzitter in Gorinchem.

Verheugd

De ChristenUnie is verheugd over de komst van Mirjam Salet als waarnemend burgemeester voor Gouda en we heten haar hartelijk welkom! De eerste vrouwelijke burgemeester in Gouda is een feit!

Met haar komst krijgen we een zeer ervaren burgemeester, die bekend is met de stedelijke problematiek en veel ervaring heeft op het gebied van veiligheid.
Zo was ze tot september 2018 vice-voorzitter van de Veiligheidsregio Rijnmond.  

Bij bij komt Mirjam Salet over als een verbinder, maar ook als iemand die daadkrachtig is."

De ChristenUnie ziet de komende maanden uit naar een positieve en constructieve samenwerking met de waarnemend burgemeester.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien kan ze ook wat aan de hondenpoep overlast doen en aan het overtreden van het hondenuitlaat verbod. Vorige week ben ik nl gebeten op het pad op het Thorbeckeveld (verboden voor honden). Gevolg Tetanus injectie en antibiotica kuur tijdens de Kerstdagen. Wanneer ik mensen aanspreek op het verbod dan krijg ik de wind van voren. Nog even voor alle hondenbezittende vegetariërs: honden eten vlees! Kortom allemaal slecht voor het milieu. Goeie reden om de hondenpoep-belasting af te schaffen!!!

Anoniem zei

Ik wens de nieuwe burgemeester veel succes.

Ik hoop dat ze vooral ook onze eigen cultuur bewaakt!