Betrokken

Betrokken

woensdag 27 juli 2011

Imago Gouda bedreigd?De afgelopen twee weken hebben we als gezin genoten van een heerlijke vakantie in Kroatië (Istrië).
In Istrië “versmelten blauwe, groene en witte tinten in steeds veranderende beelden van nu eens woeste en ontembare, dan weer milde en gecultiveerde schoonheid”.
Zowel langs de kust als in het achterland liggen kleine dorpen, die soms als stoere kastelen tegen steile bergruggen aanliggen, omgeven door wijnranken en olijfboomwijngaarden.

Het viel ons op dat de dorpjes allemaal schoon waren en de bevolking vriendelijk en behulpzaam is. Meestal doet men er van alles aan om de toeristen het naar de zin te maken al kunnen ze bij de restaurantjes wel irritant aandringen om hun gast te zijn.
Vooral in de wat meer populaire plaatsen waren er veel activiteiten, met name in de avonduren (wat natuurlijk o.a. komt door de hoge temperatuur overdag).

Het beeld dat bij mij opkwam, is dat Gouda als stad ook veel van die aantrekkelijke elementen heeft, maar dat we nog altijd de toeristen maar moeilijk aan ons kunnen “binden”.
Op het gevaar af dat ik weer wordt beschuldigd van het zitten op een verkeerde stoel (die van stadsmarketeer), durf ik het toch wel aan om een lans te breken voor meer (frequente) activiteiten op en rond de markt, ook in de avonduren en die ook actief "uit te venten".

Laat Gouda bruisen! Dat werkt als een magneet en zal absoluut bijdragen aan een beter imago.

Dat de terrorist Anders Behring Breivik uit Noorwegen in zijn manifest Gouda noemt is vervelend, maar dat moeten we niet direct zien als nieuwe bedreiging voor dat imago.

Laten we vertrouwen op onze eigen kracht. We zijn op de goede weg met o.a. de Goudse Havendagen, Gouda Culinair, Gouda Bruist! en Stap in Gouda. Onze stad heeft zoveel potentieel, het is alleen de kunst en de uitdaging om die op een goede manier in te zetten.

GOUDA IS GOUD !


Hieronder een kleine foto impressie van Istrië:


1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Theo,

Je slaat de spijker op zijn kop. Ik heb in het forumGouda een vergelijkbare pleidooi gehouden. Zie http://www.forumgouda.nl/viewtopic.php?f=19&p=17516#p17516) Mooie fotos overigens. Hoop dat je een goede vakantie hebt gehad.. Criticus alias...