Betrokken

Betrokken

vrijdag 17 september 2010

Gevecht over een "postzegel" (groenonderhoud deel 6)


Aan de Uiterwaardseweg, aan de rand van de wijk Goverwelle, liggen enkele sportvelden en helemaal links ligt een Rugbyveld. Dit veld is enige tijd geleden uitgebreid, waarbij aan de linker zijde een stuk grasveld bij het veld is gevoegd (overigens ook aan de andere zijde is dat gebeurd) en verder is er later een nog een plek voor Beachvolleybal aangelegd.

De bewoners vinden het (terecht) jammer dat er een leuk stuk gras, dat werd gebruikt voor voetballen en picknicken voor een deel is verdwenen, maar wat veel vervelender is: op die plek is na aanpassig van het veld en de aanleg voor plek voor beachvolleybal, allerlei puin gestort, waardoor het veld een "steenachtige plaats" werd.

Op aandringen van van bewoners is vervolgens een rand langs het veld aangepakt, maar de rest (vooral onder de bomen) bleef zoals het was. Gevolg daarvan is dat Cyclus weigert het niet aangepakte stuk te maaien, aangezien de messen daar stuk gaan op die stenen en ongelijke ondergrond. Er is nu een verwilderd stuk groen ontstaan, waar niemand meer plezier aan beleeft, behalve eventueel een hond...

Het vreemde is daarbij ook nog eens dat een meter langs het sportveld enige tijd geleden het aangepakte stuk is gemaaid, maar de rest van het groen niet en daar weer naast ligt dus een verwaarloosd stuk grond.

Passanten maken cynische opmerkingen over dit stuk "groen" en een enkeling heeft zich al langere tijd ingezet om dit veld op te laten knappen en vervolgens goed te laten bijhouden.

Diverse instanties zijn verantwoordelijk voor de huidige situatie en wat mij wel heel duidelijk is geworden bij dit kleine veldje ("postzegel") is dat er geen merkbare regie is om dit op te lossen en er dikwijls naar anderen wordt verwezen.

Ten aanzien van (groen)onderhoud blijkt opnieuw dat er veel beter omgegaan moet worden met communicatie, regie en het daadwerkelijk nakomen van toezeggingen.
Leuk veldje voor kinderen en ouders is nu een verwaarloosd stuk grond
De stenen zijn langzamerhand overwoekerd, maar hier en daar nog te zien
Hier is goed te zien dat in de zomer maar een smalle strook groen is gemaaid

Geen opmerkingen: