maandag 6 maart 2023

Actie (binnen)stad Gouda peukenvrij!


Wijkbewoners uit de binnenstad starten een peuken-opruim-actie. 

Enkele bewoners rapen al enige tijd peuken bij de Turfmarkt op en willen dit met een bewustwordingsactie uitbreiden naar de gehele binnenstad. 
Samen met vrijwilligers gaan zij van 18 maart tot 1 april op de zaterdagen en op dinsdag- en donderdagavond peuken rapen. 

Tijdelijke peukenpaal in verband met de bewonersactie
 

Wie om zich heen kijkt, ziet dat er in de straten van het centrum van Gouda veel sigarettenpeuken op straat liggen. Peuken zijn de meest voorkomende vorm van zwerfafval ter wereld en vergaan nooit, met alle vervuilende gevolgen van dien. Daarom hoog tijd om actie te ondernemen vinden enkele buurtbewoners in de Turfmarkt. Eén sigarettenpeuk vervuilt 1000 liter water! Maak Gouda daarom peukenvrij! 


De verzamelde peuken komen in een glazen bak die tijdens de campagne heel zichtbaar te zien zal zijn in de glazen ruimte onder het schavot van het Stadhuis op Markt.

 

Opruimdagen


Samen écht een verschil maken. Daar hopen de initiatiefnemers op. Met als doel een peukvrije binnenstad. Een actie in woorden en daden gesteund door de gemeente Gouda. Op 18 maart, tijdens de Landelijke Opschoondag, wordt het startschot gegeven voor een actie waarbij twee weken lang het centrum wordt opgeruimd. 

Op 18 maart om 10 uur geeft wethouder Michel Klijmij - van der Laan het startschot voor dit mooie initiatief.

Kom ook helpen op een of meerdere momenten van de actie! 

Grijper, handschoenen en vuilniszakken zijn aanwezig!

 

Wanneer peuken rapen?

 

18 maart 10:00 uur is de opening. Kun je dan niet? 

Ze rapen ook op zaterdag 25 maart en 1 april om 10:00 uur. 

En op de dinsdag- en donderdagavonden 21, 23, 28 en 31 maart om 19:00 uur

Locatie: hoek Turfmarkt/Kleiweg

Geen opmerkingen: