maandag 1 april 2019

Gouda pakt puist stevig aan



Velen van u weten dat ik -  namens de ChristenUnie - al enige jaren aandacht vraag voor achterstallig onderhoud van (historische) panden in de binnenstad. 
Het blijkt vaak een kwestie van lange adem om voor elkaar te krijgen dat er iets gebeurt. Mooi resultaat is het Hofje van Jongkind, waarin nu een enthousiast echtpaar de scepter zwaait en het feit dat de voormalige (verwaarloosde) panden van Punselie nu worden herbouwd.


Transparant

Gouda pakt echter door! Op de markt staat een fraai pand waarin de Etos is gevestigd, maar tegen de gevel zitten foeilelijke grijze platen.
Meerdere malen is hier aandacht voor gevraagd en nu is bekend geworden dat de platen binnenkort worden verwijderd en de voorgevel tot aan de hoogte van de grijze platen van glas wordt. De bedoeling hiervan is om een deel van het historische pand zichtbaar te maken. Ook het plafond in de winkel van Etos zal worden ontdaan van de huidige beplating om zo het oude plafond zichtbaar te maken. Hiervoor zal een speciale belichting worden aangebracht.


Unieke uitstraling

De vestiging van Etos krijgt hierdoor een unieke, historische uitstraling!
Er wordt nog overleg gevoerd met de eigenaar van het pand en Etos om het historische karakter ook verder in de winkel te laten zien, maar hierover is op dit moment nog geen duidelijkheid. 

Wethouder Thierry van Vugt zal vanmiddag op de Markt het startsein geven voor het verwijderen van de grijze beplating en de aanpassing van het pand. Hiermee zet hij een volgende stap in de aanpak van panden in de binnenstad van Gouda met het oog op Gouda 750 jaar in 2022.

2 opmerkingen:

Cor Verkade zei

Waarde Theo, dank voor jouw schrijven. Help mij jouw blog beter te begrijpen: welke rol speelt de gemeente bij deze verfraaiing? In afwachting en met broederlijke groet, Cor

Anoniem zei

En nu maar kijken hoeveel mensen vanmiddag op de eerste april van het jaar 2019 een kijkje gaan nemen... :-)