Betrokken

Betrokken

woensdag 19 november 2008

Nieuw kerkgebouw Gereformeerde Gemeente

Gisteren eens niet op pad voor een vergadering van de fractie, gemeenteraad of andere politieke activiteit. Ditmaal was ik namens onze fractie aanwezig bij de officiƫle ingebruikname van de Gereformeerde Gemeente. Ik was best nieuwsgierig hoe dit gebouw er van binnen uit ziet, temeer daar de buitenkant me niet echt aanspreekt. Ofschoon 's-avonds het gebouw wel heel mooi wordt verlicht en de drie kerkklokken een erg mooie klank hebben. Binnen werd ik verrast door de enorme ruimte en het hoge plafond van bijna 30 meter. Indrukwekkend!
Er werden die avond maar liefst 7 toespraken gehouden, o.a. door burgemeester Cornelis. Hij was de enige spreker die geen christelijke achtergrond had, maar had voor de aanwezigen een aansprekend verhaal, waarbij hij o.a. aangaf dat deze kerk als Westergouwe gereed is, mooi in het centrum van de stad ligt. Zo had ik het nog niet bekeken.
Voor de ook aanwezige Jan Vermeij (VVD) was het leuk dat hij door twee sprekers werd bedankt voor zijn inzet om een goede locatie voor deze kerkelijke gemeente te vinden. Mooi dat kerk en overheid op deze wijze werden genoemd.
Na de toespraken was er nog een dienst o.l.v. de plaatselijke predikant ds. G. Clements.
Na afloop van deze dienst werden we nog rondgeleid door de vele zalen van dit gebouw. We hebben er weer een mooi gebouw bij in Gouda en - wat nog veel belangrijker is - het is bijzonder dat in een tijd waarin steeds meer mensen de kerk verlaten, deze gemeente groeit en nu zo'n 1.300 leden heeft.

1 opmerking:

fred de wit zei

Beste Theo

Deze terugblik had ik zeker verwacht....! Ook deze Goudse kerk mag de toekomst vol perspectief tegemoet zien..!

Fred de Wit SGP/Gouda