Betrokken

Betrokken

dinsdag 25 juli 2017

Gastenkaart in Gouda?

Dolomieten
Afgelopen weken hebben we mogen genieten van een heerlijke vakantie in de Dolomieten (Italië) en Salzburgerland (Oostenrijk). Na een drukke periode op het werk en in de locale politiek is het goed om even afstand te nemen en te genieten van het gezin en de natuur. We hebben prachtige wandelingen gemaakt en genoten van de baantjes en de vele uitzichten.Gastenkaart

Opnieuw viel het me op dat ik zowel in Italië als Oostenrijk in de gelegenheid werd gesteld door middel van een speciale kaart met korting gebruik te maken van de vele baantjes en andere vervoersmogelijkheden en in Oostenrijk kreeg ik (gratis) van de verhuurder van ons appartement een gastenkaart. Met deze kaart kreeg ik korting in diverse zwembaden, baantjes, musea e.d.
Door deze middelen in te zetten wordt je als toerist "verleid" om gebruik te maken van allerlei faciliteiten en weet je tevens wat voor faciliteiten er in de omgeving zijn. Daar kom je anders lang niet altijd achter.

Gouda Tickets

In Gouda hebben we op dit moment alleen Gouda Tickets. Op zichzelf zijn die best leuk, maar ze zijn beperkt van opzet en de toerist moet direct (vooraf) investeren. Het zou interessant zijn als daarnaast ook via de hotels en Bed en Breakfast een gastenkaart wordt verstrekt.  De toerist wordt krijgt een extra stimulans om de stad (culinair en cultureel) te gaan verkennen en krijgt ook ruimschoots gecompenseerd voor de betaalde toeristenbelasting. 

Investering

Het vraagt natuurlijk wel om bereidwillige medewerking en een investering van ondernemers en instellingen in Gouda, maar gelet op de ambitie om meer toeristen naar Gouda te halen en de geringe korting die hoeft te worden gegeven lijkt me dit niet echt een issue.

Best Western Hotel is enthousiast over dit idee en binnenkort gaan we met hen dit idee nader uitwerken. Het zou mooi zijn als de Gastenkaart in 2018 in Gouda realiteit kan zijn.

Hieronder een foto impressie van onze vakantie:


Dolomieten

Venetië


Salzburgerland


Großglockner Hochalpenstraße

Großglockner

Lokale bui

Krimmler Wasserfälle

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Geacht mens Theo,

Worden de Goudse bewoners straks van overheidswege, net als bij o.a. de NS, ook "gender neutraal" benaderd?

Mag ik wel me Nederlander, man, blank met blauw-grijze ogen, blijven noemen? Of moet ik neutraal worden?

Mens Marinus Ferdinand Vermeulen

Anoniem zei

Beste Theo,

In Duitsland zijn er opnieuw doden gevallen, en die zijn niet door Christenen doodgeschoten.

Ik heb enkele vragen aan u, als CU - er:

1. Hoe gaat het met het Goudse veiligheidsbeleid?
2. Gaat Gouda aan zijn burgers voorlichting geven hoe ze zichzelf kunnen beschermen?
3. Of zegt u: we moeten rustig blijven en gewoon doorleven, en ons niet laten "intimideren" door die enkele "lone wolves"?

Ik vind dat de Goudse burger recht heeft op antwoord, Theo, en nu niet zgn. politiek handig gaan doen, graag, want daar heb ik een klein beetje genoeg van.

Een zeer bezorgde Gouwenaar.
Anoniem zei

Beste Theo, wij hebben tijdens jouw vakantie mogen genieten van alweer een tweede ongewenst bezoek van licht getinten in huis. Helicopters zijn ze echt niet bang van.

Anoniem zei

We wachten nog op een echt effectieve aanpak... een weekje ene paar agenten extra is natuurlijk geen structurele oplossing.

Maar om op het thema toerisme te reageren: Amsterdam raakt overstelpt met toeristen. Beter samenwerken zou ik zeggen, mits het de leuke toeristen zijn natuurlijk die we dan trekken.

Anoniem zei

@Anoniem, 3 aug. 13.26 uur

Demissionair Minister Kamp stelt dat we de afgelopen jaren te veel migranten hebben toegelaten. Zou dat er mee te maken kunnen hebben?

O ja, toerisme. Zullen we eerst de echte problemen eens bespreken....

Anoniem zei

http://www.ad.nl/gouda/goudse-politie-maakt-jacht-op-inbrekers-in-theehuizen-en-coffeeshops~af4e44b5/

"De associatie stoort" volgens een coffeeshopeigenaar, "dat dit de locatie voor inbrekers is".
Meneer, het stoort ook al 30 jaar dat een oververtegenwoordiging van Goudse Marokkanen voor overlast en inbraken zorgt. De meerderheid hier werkt gewoon hard en is fatsoenlijk, en wil dat dit eens stopt.

Anoniem zei

Gisteren bijna van de sokken gereden door een "jongeman" in een luxe bmw cabrio, gloednieuw. Met harde muziek aan.
Vast heel eerlijk verdiend met zijn "krantenwijk". Vol bewondering gadegeslagen door kleinere "jongemannen".
Politie en gemeente, doe hier iets aan, laat maar aantonen waar zo iemand dat van betaald heeft.